About the author

Related Articles

4 Comments

  1. 1

    Tuna

    Görüştüğünüz firmadan “hakettiğiniz bir maaş” almak istiyorsanız;

    KESİNLİKLE “ÜCRET BEKLENTİNİZ NEDİR?” SORUSUNA CEVAP VERMEYİN.

    Onlara ne ücret verdiklerini sorun veya ücret konusunu en son konuşmayı teklif edin, ücretin onların sizi eleme kriteri haline gelmesine izin vermeyin.

    Firmaların bizlere ücret sormasının önemli bir ilkesi vardır. İK konusunda profesyonellerin de açık açık röportajlarda söylediği gibi:

    İNSAN KAYNAKLARININ AMACI; EN YETKİN PERSONELİ EN UYGUN FİYATA İSTİHDAM ETMEKTİR.

    Arkadaşlar şunu kesinlikle unutmayalım:

    İŞVEREN YAPILACAK İŞ İÇİN HAKEDİLEN ÜCRETİ EN İYİ BİLEN TARAFTIR.

    Buna rağmen başvuru formuyla veya sözel olarak sizden ücret beklentinizi öğrenmek ister. AMA ŞU GERÇEKTİR Kİ, İŞİ DE İŞ İÇİN HAKEDİLEN ÜCRETİ DE O BİZDEN ESASEN ÇOK DAHA İYİ BİLİYORDUR.

    PEKİ BUNA RAĞMEN NEDEN BİZE BEKLENİLEN ÜCRETİ ISRARLA SORAR?

    ÇÜNKÜ AMACI HER ADAYDAN BU BEKLENTİLERİ ALIP, EN YETKİN VE EN UCUZ ADAYI İŞE ALMAKTIR.

    Ben burada bir adalet göremiyorum. Yani işveren kendi çıkarını koruyacak, ama aday kendi gelirinden feragat edecek, kendi değerinin altında bir ücretle işe girecek.

    Burada sizlere tavsiyem şu olur. Size biraz sıradışı gelebilir ama en demokratik yöntem:

    Mülakatta masaya 2 kağıt ve 2 kalem çıkartın ve bu 2 kağıda aynı anda siz ve işveren ücret aralıklarını yazsın. Bu kağıtları sonra değişin.

    Çünkü arkadaşlar, bir taraf ücreti ilk defa söyleyince diğeri için bir pazarlık avantajı doğuyor. Ücret sorusuna kesinlike direkt cevap vermeyin, hakettiğiniz ücret için mücadele verin, işveren iş bulamama korkunuzdan yararlanmasın.

    Unutmayın ki, size sorulan beklenilen ücrete 4000 TL dediyseniz ve bu ücrete anlaşmışsanız, ileride 6000 TL’lik iş yapınca pişman olabilirsiniz. Beklenilen ücret öngörüsü hakedilen ücretle karşılaştırıldığında yanlış çıkacaktır. Hakettiğiniz ücreti alın. Hakettiğiniz ücreti bilen de bunu söylemese bile işverendir.

    Reply
  2. 2

    Sibel

    Tuna cok guzel bir noktaya deginmis. Soyledilerine tamamen katiiyorum. 17 yildir is dunyasinda olan ve ust duzey yoneticilik yapmis bir kisi olarak Tuna\nin yorumlarina katiliyorum

    Reply
  3. 3

    Tuna

    Yukarıdaki yazımı kariyer.net yayınlamadı.

    Ne de olsa müşterisi olan şirketlerin yandaşı kendisi.

    Bu ülkede kimse çalışanın yanında değil. Bir orman gibi burası.

    Reply
  4. 4

    Tolga

    İşimi iyi yapıyorsam neden iyi para almak için bilmediğim işleride yapmak veya öğrenmek zorunda kalayım.Ben zaten işimde iyiysem iyi kazanmalıyım.Bu çok açık ve net.Çalışma süresinin önemine gelincede bu tabiki farka etki etmesi gereken bir konudur.10 senelik bir koltukçu ile 1 senelik bir koltukçu aynı işi çıkarır diyorsanız o koltuğu ne kadar süre kullanıp kullanamadığınıza bakın derim.Bir senelik olan şahıs tabiki daha yetenekliyse diğerinin önünede geçebilir.Fakat bu geneli kapsamaz.Genel olarak bir işi uzun süre yapan daha tecrübelidir ve bu hem maddi hem manevi bir fark ortaya koymalıdır.Sonuç olarak insanlar doğru olandan saptırılıp Zenginlerin servetlerine daha fazla servet katması adına yanlışa yönlendirilip bununda üstü insan kaynakları,kariyerde başarılı olmanın sırları gibi ağdalı cümlelerle makyajlanmıştır.Doğruyu savunan insanlar tembel yakıştırmasıyla sistemi bozan yakıştırmasıyla ya işlerinden kovulmuş ya da iş dünyasından kopmaya zorlanmıştır.Ama bilmezlerki asıl tembeller ve zararlılar 1 liralık malı 100 liraya satarak, mercedese binip 100 tl ek ücreti çalışanına layık görmeyerek hayatında kendinden başka hiçbir insanın hayatına gerçekten saygı duymayanlardır.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.