resim
Ana Sayfaya Dön


Zamanı Olmayanlar İçin Uzaktan Eğitim

Yazan : Fatmanur Erdogan, Kategori : Kariyer
04 Oct 2007

Her ne kadar sürekli eğitim Türkiye’de biraz daha yaygınlaşmaya başlamış olsa da, yine de algı bu derslerin belli bir yaş grubundaki kişilere yönelik ortamlar olduğu yönünde…Elbette burada takı tasarımı, mum yapımı gibi kurslardan bahsetmiyorum!

Eğitim demek sadece lisans ve lisans üstü eğitim demek değil.

Eğitim görmek değil, öğrenmek olmalı amaç. O zaman anlıyor insan öğrenmenin yaşı olmadığını.

Üstelik artık günümüzde ‘uzaktan eğitim’ (distance, online education) denen bir konsept var. Yaşından dolayı üniversite sıralarına oturmaktan çekinenler için birebir. Bir de zamanı olmayan ve benim gibi Türkiye’deki üniversitelerde aradığını bulamayanlar için biçilmiş kaftan uzaktan eğitim.

Uzaktan eğitim hakkında hala bir çok tartışma sürüp gidiyor. Uzaktan eğitimin faydalı olması için bana göre bir kaç kriter var.

Online forum’ların olması
Hocaların online yazılan ödevlere yorum getiriyor olması
Öğrencilerin birbirleriyle de temas içinde olmalarına olanak veren bir bölümün olması.

Üniversite ve ders seçimi yapmadan önce, yetkililerden bu konuda bilgi isteyin ve mümkünse daha önce o dersi almış ögrencilerin görüşlerini isteyin.

Uzaktan eğitimin bir diğer faydası da aldığınız dersleri daha sonra lisans yada lisans üstü programınıza transfer edebiliyor olmanız. Yani ne para ne de zaman kaybediyorsunuz.

En önemlisi, uzaktan eğitimi kesinlikle deneyin. En azından size göre olup olmadığını görmek için.


Share

YORUMLAR
05 Oct 2007 - 9:50 am

Merhaba Fatmanur Hanım,
Yine çok yararlı bir konuya değinmişsiniz.
Bir kaç şeyi yoluna koyduktan sonra benim de amacım uzaktan eğitim yoluyla istediğim konuda eğitim almak. Ancak danışmak istediğim konu şu: Yakın zamanda PhD’ye başlayacağım. Bildiğiniz gibi doktora programları en az 5 yıl sürüyor. Daha da yoğun olacağım mâlum. Ancak her zaman psikoloji konusunda hatrı sayılır bir bilgi elde etmek istemişimdir. Sizce bunu 5 yıl sonrasına mı ertelemeliyim? İkisini beraber yapmak maymun iştahlılık mı olur ?
Saygılarımla.

05 Oct 2007 - 7:55 pm

Merhaba Ebru,

Hangi alanda PhD yapıyor olacaksın? Amerika’da mısın? Hangi üniversite?

Derslerinin ağırlığı ve yoğunluğuna göre tahmin ediyorum psikoloji okumanın şimdi mi yoksa 5 yıl sonra mı daha iyi olduğuna sen kendin daha sağlıklı bir karar verebilirsin. Ama ara ara PhD’ini yaparken kredili dersler almayı deneyebilirsin. Seni çok yormazsa, her semester 1 ders alsan sana faydası olur. Yinede bunun uygun olup olmayacağını zaman ve derslerinin yoğunluğu gösterecek sanırım…

Bol şanslar…

06 Oct 2007 - 10:05 am

Fatmanur Hanım,
Teşekkür ederim. Çok güzel bir tavsiye olmuş.Hukuk alanında PhD yapacağım. Türkiye/Galatasaray’da. Sanırım, dediğiniz gibi önce PhD programını tanıyıp ona göre davranmak daha doğru olacak. Ancak ne kadar yoğun olsam da her sömester 1 ders almak fikri çok hoşuma gitti. İstediğim şeyi ertelememek herhalde psikolojik açıdan da daha iyi gelecek bana.
Tekrar teşekkür ederim.
İstanbul’dan selamlar.

07 Oct 2007 - 2:18 pm

Evet gene gerçekten güzel bir konuya değinmişsin.Ama bunu Türkiye’de bilmeyen, bilse de ailesine,çevresine kabul ettiremeyen insanlar olacaktır eminim.Çünkü ülkemizdeki insanların bir çoğu sanki örgün öğretim veren üniversitelerde okunmazsa okumuş sayılmaz insan gibi bir tavır içindeler.Okusanda karşısındakini çok da adam yerine koymazlar:)

07 Oct 2007 - 7:38 pm

Filiz Hanim,

Haklisiniz, fakat su ‘Internet’ denilen sey herseyi degistiriyor. Yakinda ‘uzaktan’ egitim ifadesi belkide ‘cok yakindan’ egitim olarak degisebilirde.

Ayrica Amerika’da cogu universiteler gunduz calisan (kariyer) executive’ler icin ‘internet’ tedavisi, pardon egitimi, uygulamaya devam ediyorlar. Tabiki bu arada kendi ekonomilerinide gelistirmis oluyorlar bu arada.

Artik Turkiyemizdeki Turklerinde bu kervana katilmasinin zamani geldi saniyorum. Zannedildigi gibi de degil tabi.

:)

Saygilar

10 Oct 2007 - 1:12 pm

Merhaba,

4 sene önce Mersin Üniversitesinin uzaktan eğitim bölümüne kayıt olmuştum ve inanılmaz eksiklikleri olduğu için, bıraktım, bunlar;

1)Ders kayıt ücreti olarak, örgün eğitim olanlardan ders başına 4-5 katı fazla ücret alıyorlardı.
2)Çevrimiçi (Online) eğitim, zayıf denecek kadar yetersizdi, hazır soruların ve taranan ders kitaplarının taranıp jpg olarak sunulması gibi, bu da bilmem kaç mb olan sayfaları, dial-up bağlantıyla ne kadar sürede görüntüleyebilirdik.
3)Hocalarla çevrimiçi konuşmak zaten mümkün olamıyordu.
4)Sınavda çıkması olası sorular bölümünde verilen sorular, sınav kağıdının aynısıydı.

O dönem internet üzerine geliştirilen iş modellerinin güç olduğunu düşündüğüm de, pek de yadırgamadım.

10 Oct 2007 - 11:16 pm

Merhaba Cafer,
Türkiye’deki uzaktan eğitim programlarında henüz altyapı eksikliği yada yönetim eksikliği olması doğal sanıyorum. Çünkü çok yeniler henüz. o yüzden çok iyi araştırmak gerekir.

Ben yurt dışındaki üniversitelerden dersler aldım online ed ile. Genelde sınıf içerisindeki eğitime nazaran 2 kat daha pahalı olduklarını söyleyebilirim. Ama ıcerik yönetimi, derslerin işleyişi, online boardlar ve hocaların derse katılımi çok başarılıydı. Tabi her ders böyle değil. Hocaların stiline göre de ders değişiyor. Benim tercihim hocaların katılımcı olduğu dersler. Aksi takdirde çok yalın bir ortam olabiliyor online eğitim.

11 Oct 2007 - 1:18 pm

Benim aklıma takılan ise, ikilimde bırakan bir karar.

Uzaktan eğitimin gerekli olduğuna inanıp bu programı açanlar, uzaktan eğitimin gerekliklerini göremeden mi açıyor? Uzaktan Eğitim sistemini öngörmek çok güzel, peki kendilerine bu kararı verdiren etkenler nedir? Altyapısının yetersiz olduğunu göremiyorlar mı? gördüklerini düşünelim, neden kalkışıyorlar?

Şöyle bir not geçip, soruların ışığına yol vermesini sağlayayım, Uzaktan Eğitim programında kontenjan sınırı yoktur, ders ücretleri de örgün eğitiminden fazladır. Suyun ötesine geçmek istemiyorum.

12 Oct 2007 - 8:13 am

Sevgili Cafer,

Benim bu konuda şöyle bir düşüncem var. Genel olarak insanlar iyi niyetle bazı işlere kalkışıyorlar. Ama iyi niyet bir işin düzgün yapılmasında yeterli değil.

Türkiye’de genelde çalışma düzeni enteresan. Bir işi başlatıyoruz “ortalama” bir başlangıç oluyor. Zaman kaybetmemek için hizmete sokuyoruz, ama işin daha en az %50′si bitmemiş. Zamanla bunu geliştiriyoruz ve bu sırada olan müşteriye oluyor. Müşterinin “anlayış göstermesi” bekleniyor. Ve her ne hikmetse biz müşterilerde “anlayış göstermeyi pek seviyoruz”. Bu yüzden de gelişim biraz daha yavaş ilerliyor.

Dolayısıyla hizmetinden memnun olmadığımız ürün ve servisleri tercih etmemek, şirketleri geliştirmeye zorlayacakdır.

Küçük bir örnek: 1 saatte kuru temizleme hizmeti sözü veren Dry Clean Center, ne zaman gitsem “iş yoğunluğundan 2 saatten önce veremiyoruz” diyor. Neden o zaman 1 saatte kuru temizleme diye müşteriyi kandırıyorsunuz dediğimde “hanfendi, kandırmıyoruz, çok yoğunuz” diyor. Zaten işin komedi tarafı burada. Eğer iş yönetimini 1 saatte hizmet verecek şekilde ayarlayamıyorsan, müşteriyi göz göre göre aldatıyorsun demektir. Ama ne varki, çoğunluğun %90′ı “olsun” diyor. Böyle bir ortamda bu şırketin sistemini düzeltmesine imkan varmi?

14 Jan 2008 - 11:23 am

ya bakın burda hiç bişi yok niye yok :( araştırma ödevimdi o saatten önceki zamanlar. :@ çok sinirlendin bir daha bu siteye girmiycem.çünkü hiç bişi yok ya offff bakın öğretmenime dersiniz hiç bir sitede yoktu.saatten önceki zamanlar. bakın ya şuna bakın saatten önceki zamanlar sitesi yazıyodu. şimdi kariyer yolculuğu diyor niye böle diiyo ben bu siteyi hiç sevmedim.bu sitede eğer değerlendirme yeri olursa ben buna iğrenç giycem

14 Jan 2008 - 11:25 am

arkadaşlar siz bu siteyi çooooooooooooook mu sevdiniz allahaşkına ben bu siteyi hiççççççççççç sevmedim.

18 Apr 2008 - 1:11 pm

Sayin Fatma Nur Hanim ve arkadaslar,

Adim PEter Istanbulda yasiyorum ve bu uzaktan egitimi almayi dusunuyorum 2 yil once bilgisayar programciligi ve tabi iyi giderse 4 yil muhendislik Ahmet Yesevi Universitesini duydum acaba bu universite nasil siteye baktim ama cok bir sey goremedim yani iyimidir Yok tarafindan taniniyormu yada nedir

Saygilar

Peter

18 Apr 2008 - 2:52 pm

Merhaba Peter,

Benim Ahmet Yesevi universitesi hakkinda fazla bir bilgim yok. Ancak söyle bir blog buldum…belki oradaki arkadaşlar bu üniversite hakkında daha fazla bilgi geçebilir.

http://uzaktanegitim.blogspot.com/2007/10/ahmet-yesevi-universitesi-uzaktan.html

07 Sep 2009 - 1:39 am

merhabaalr.
ben de uzaktan eğitim yoluyla psikoloji master ve psikoloji lisans okumak istiyorum ama ingilizcem yok. ayrıca alacağım diplomanın da denkliğinin olamsını istiyorum. bunların bir arada olduğu bir yer var mı?

10 Sep 2009 - 5:56 pm

Yabancı diliniz yoksa, Türkiye’de bir üniversiteyi deneyebilirsiniz. Uzaktan eğitim veren üniversiteler var ama psikoloji alanında uzaktan eğitim veren Türk üniversitesi bildiğim kadarıyla yok. Genelde popüler mba programı sunuyorlar. Daha karlı oluyor:) Bulunduğunuz şehirde bir üniversiteye gitmeniz, ya da yabancı dil öğrenmeniz opsiyonları kalıyor gibi…

02 Jan 2010 - 8:33 pm

Merhaba ben uzaktan eğitim yoluyla psikoloji okumayı araştırıyorum.Mühendisim acaba dil sınavı icinde ne gerekiyorsa yapmayı dusunuyorum.Fakat ulkemde denkligi bulunun daha once denenmis bilinen boyle bir okul var mı bildiginiz acaba??
Tesekkurler

02 Jan 2010 - 9:26 pm

Evet var Tubi, emailine cevap geçiyorum.

04 Feb 2010 - 9:28 pm

merhaba, ben de uzaktan eğitimle psikoloji okumayı düşünüyorum. Fakar bu konuyla ilgili bir okul bulamadım. Aynı maili bana da gönderebilir misiniz acaba?

19 Feb 2010 - 1:44 am

Merhabalar bende elif ve tubi gibi uzakan eğitimle psikoloji okumayı çok istiyorum lütfen aynı maili banada gönderir misinisiz?
Teşekkürler

25 Feb 2010 - 10:16 pm

Merhabalar Fatmanur Hanım,
Psikoloji ile ilgili maili bana da gönderebilir misiniz? Gerçekten çok sevinirim. Teşekkürler

25 Feb 2010 - 10:26 pm

Tubi, Elif, Oya, Hülya,

socialpsychology.org bu siteyi incelemenizi oneririm. okullarin dallarina gore verdigi universiteler listelenmis. oldukca guvenilir bir kaynak.

06 Jul 2010 - 11:46 am

Fatma Hanim,
Bilgi Üniversitesinin e-mba programi hakkinda bilginiz var mi?
Tesekkurler,

09 Jul 2010 - 12:17 pm

merhaba ,

iktisat mezunuyum ve 5 yıllık satış operasyonları tecrübem var.1 yıldız çalıştığım uluslararası bir şirkette kredi kontrol uzmanı pozisyonuna terfi ettim.Bu alanda uzun ve kısa vadede nasıl kendimi geliştirebilirim.Önereceğiniz sertifika ya da konferanslar nelerdir.Aynı zamanda çalışırken master yapmak için istanbulda hangi bölüm ve üniversiteyi tercih etmeliyim.

18 Aug 2010 - 6:57 pm

Merhabalar Fatma Hanım,

Bende İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Uzaktan Eğitim olarak kazandım. MYO mezunuyum. Ve artık iş hayatına atılmak hemde okul sürecini tamamlamak istiyordum. Önceden 2.öğretim düşünüyordum. Ama uzaktan eğitimi öğrenince tercih yaptım. Çok istememe ragmen hala aklımda soru işaretleri var. Acaba sizin bilginiz var mı İstanbul Üniversitesi hakkında? Şimdiden teşekkürler…

05 Sep 2010 - 4:30 pm

Merhaba ,
Kırk yaşındayım, üniversite mezunuyum.Uzaktan psikoloji eğitimi almak istiyorum.Denkliği olan güvenilir bir okul arıyorum.Tubi gibi bende okul ismi rica ediyorum sizden.Uzaktan eğitimin benim gibi örgün eğitimde okuma olanağı olmayanlar için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.İyi bir okulla kendimizi yetiştirebileceğimize inanıyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler…

13 Sep 2010 - 10:00 pm

Merhaba Fatma Hanım, ben 31 yasındayım Newport Unıversıtesını bıtırdım. Unıversıte Turkıyede ve akredıtasyonu yok. O yuzden ozel kurumlarda calısabılıyoruz. Benım sormak ısdedıgım ben Murat Dokurdan aıle ve evlılık terapısı egtımıne basladım ama bı yandanda calısmak ısdıyorum ama nasıl terapı yapcam napcam bılmıyorum bı yere gırıp calısmakdanda korkuyorum cun ku terapı yaparken tıkanmakdan korkuyorum. Bana yardımcı olursanız sevınırım . Iyı calısmalar dılerım. Emıne Orsun

13 Sep 2010 - 10:01 pm

FATMA HANIM YAZMAYI UNUTMÖUSUM ALANIM DAVRANSI BILIMLERI. TESK IYI CALISMALAR.

16 Feb 2011 - 11:29 pm

Ben şu anda dışardan lise okuyorum.bitirtikten sonra üniversite okumak istiyorum.ama bu uzaktan eğitim dediğinizi hiç duymadım nasıl oluyor bana anlatabilirmisiniz rica etsem.

16 Feb 2011 - 11:30 pm

üniversiteyi dışardan okumak gibi mi

17 Apr 2011 - 9:49 pm

bana uzaktan egtm hakkında blgi verrmsnz nrmal üniden farkı ne ve puanları ne kadar çok farkediomu diplomayı alnca uzaktan egtm oldugu yzlckmı yoksa nrmal bi egtm olarakı gçicek isteynce üniye gdp derslere katılablckmyz mailime cvb atarsanz sevnrm tşkler..

17 Apr 2011 - 11:00 pm

Universiteden bir farki yok Eda. Cunku universitelerin vermis oldugu programlar bunlar. Kabul sartlari universiteden universiteye degisir. Basvuracaklarini tek tek incelemen gerekiyor. Uzaktan egitim zaten normal bir egitim. Dunya artik uzaktan egitime dogru gidiyor, cok yakinda lisans egitimlerinin %50sinin uzaktan olmasi (ABD) ongoruluyor. Gayet avantajli ve hatta sinif ici egitimden cok daha etkili ve verimli olan yanlari da mevcut.

19 Apr 2011 - 6:40 pm

Fatmanur Hanım, harika bir blogunuz var tebrik ederim. socialpsychology.org sitesinde o kadar çok kaynak var ki, nasıl seçim yapacağımı bilemedim. Seçim konusunda yardımcı olacak birkaç tiyo verebilirseniz çok sevinirim.

saygılarımla,

19 Apr 2011 - 6:45 pm

Aslı bana bir email atıp ne aradığını ve detayları verirsen yardımci olurum. fatmanur@kariyeryolculugu.com

28 May 2011 - 4:14 pm

network üniversitesinde okuyan emine hanım lütfen okuduğunuz dönemdeki bilgileri benimlede paylaşabilirmisiniz?

28 May 2011 - 4:16 pm

yani internet üzerinden gerçekten kolaymı..bende çalışıyorum ve çocoklarım var.başarabileceğime inanamam için sizin yazacaklarınızıda önem taşıyor..okurken yaşadıklarınızı paylaşmanızı rica edeceğim..

28 May 2011 - 5:07 pm

@Gül, kolay olan tarafı kampüse ulaşmak için her gün yolda zaman kaybetmek zorunda olmaman. Zor tarafı müthiş bir iç disipline sahip olman gerekmesi. Dersler ağır ve çok çalışman gerekiyor ama hayatta çok çalışmadan elde edilen pek birşey yok benim bildiğim kadarıyla. Senin durumun için ideal. Istediğin zamanda ve istediğin saatte çalışma imkanı bana kalırsa çok büyük bir lüks. Bir de Istanbul gibi yoğun trafiği olan şehirler için zaman kaybını minimize eden bir opsiyon. Tavsiye ederim.

29 May 2011 - 11:10 pm

Fatmanur hanım cevabınız için teşekkür ederim.ben 2.üni.olarak düşünüyorum..bir kamu kuruluşunda çalışıyorum ve kurulu bir düzenim var..alanımı tamamen değiştirmeyi düşünüyorum ..çünkü kendimi bildim bileli psikoloji okumak istedim..fakat şimdi adım atmak için cesaretimi toplamalıyım..üniversitenin yök denkliği olmaması ve benim küçük bir şehirde yaşıyor olmam endişelerimi arttırıyor..ama okumayıda istiyorum..keşke çevremden daha fazla destek ve daha fazla risk alacak inancım olsa..hedeflerimde büyük aslında potansiyelimde var ve yurtdışı hayalim..bilemiyorum..lütfen yazın bana..teşekkürler..

29 Jun 2011 - 3:55 pm

merhaba uzaktan eğitim yüksek lisans tamam ama doktorada bu hizmetten yararlanabiliyor muyuz.

yüksek lisansım var ama işim dolaysıyla derslere gitmekte sıkıntı yaşayacağım ama doktorada yapmak istiyorum bu konuda hizmey veren okullar var mı?

29 Jun 2011 - 4:10 pm

Hasan doktora da yapabiliyorusun hangi alanda phd istiyorsan o alanda bakabilirsin. her üiversite sunmuyor malesef

30 Jun 2011 - 10:39 am

ben biraz bakındım ama bulamadım

bulduklarım oldu gerçi ama onlar yabancı üniversiteler ve yök’e akretetide değiller.

daha önce yapmış olanlar ya da konu bilgisi olanlar varsa paylaşırsa sevinirim

06 Jul 2011 - 11:37 am

Bende bakındım ama bulamadım uzaktan doktora yapılabilinecek bir yer.
Hasan Bey, bulduğunuz yabancı üniversiteleri gönderebilir misiniz?
Konu ile ilgili daha başka bilgisi olanlar da paylaşırsa sevinirim
şimdiden teşekkürler..

13 Jul 2011 - 5:11 am

merhabalar fatmanur hanım, ben de uzun zamandır psikolojii uzaktan eğitim ile alakalı kaynak arıyorum ancak bulamıyorum.

lütfen bana da diğer arkadaşlara yolladığınız maili yollayabilir misinz? türkiye ile denkliği olan ve uzaktan eğitim ile psikoloji ouyabileceğim okullar var mıdır? varsa hangileridir? teşekkürler …

14 Jul 2011 - 9:40 am

Tekrar Merhaba..
iki üst mesajdaki konuya yardımcı olabilecek kimse yokmu acaba..
iyi günler..

18 Jul 2011 - 3:23 pm

Merhabalar,
Ben şuan da Bilecik Üniversitesi Kamu Yönetimi 4.sınıftayım ve de devam zorunluluğum yok o yüzden İstanbul’da yaşıyorum.Üniversiteleri araştırırken bu program türü dikkatimi çekti.Size sormak istediğim şu olacak aslında;Bir örgün öğretimde kayıtlıyken bu uzaktan eğitim veren önerebileceğiniz yabancı üniversitelerin bitanesinde hukuk yada türk dili ve edebiyatı okuyabilir miyim?yardımcı olabilir misiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder,başarılarınızın devamını dilerim.

27 Jul 2011 - 5:16 pm

Türk dili ve edebiyatı bölümü için uzaktan doktora eğitimi veren üniversite var mı bildiğiniz?

01 Sep 2011 - 4:50 pm

merhaba uzaktan egitim piskoloji okumak istiyorum suan hollanda da yasiyorum yabanci dilim yok bu yuzden turkiyede ki unuversiteleri tercih ettim meslek lisesi mezunuyum ve universite sinavina girmeliyim ?

11 Nov 2011 - 5:17 am

“LÜTFEN OKUYUN VE YANITLAYIN BENİM İÇİN MÜHİM”"TEŞEKKÜRLER…!”ben çalışma ekonomisi 1. sınıf öğrencisiyim .hayalimdeki bölümü okumak istiyorum(psikoloji)2.üniversite olarak çalışma ekonomisiyle birlikte bunun için 2.öğretim öğrencisiyken aynı zamnda uzaktan eğitim öğrencisi olabiliyormuyum ? ayrıca psikoloji bölümünün uzaktan eğitimi hangi üniversitelerde vvar? ayrıca birşey daha öğrenmek istiyorum artık felsefe okuyanlar pdr çıkışlı görünecekmiş doğrumudun ???

01 Dec 2011 - 11:44 pm

Fatma hanım merhaba benimde size bir sorum olacak,ben de önümüzdeki sene için Beykent Üniversitesi Uzaktan Eğitim ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ bölümüne kayıt olmayı düşünüyorum.Bu üniversite ve programı hakkında görüşleriniz nedir.Benim burayı seçmekteki amacım orayı arayıp konuştuğumda uzaktan eğitimle eğitime devam ederken aynı zamanda anlamadığım bir konu ve ders olursa okula gidip örgün öğrencilerle derse girebileceğimin söylenmiş olması.Gerçekten öyle bir durum söz konusu olur mu hocaların müsade etmesi durumuda derse girebileceğim söylendi.Müsade etmeme gibi bir durumları olur mu?Ben aynı zamanda işlerimi de yürütebilmek için böyle bir yolu tercih ediyorum ve sürekli hergün okula gitme zorunluluğu olması beni bunaltıyor ve daraltıyor.Üniversite okurken sınırsız özgürlüğüm olsun istiyorum.Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

14 Jan 2012 - 1:06 am

Fatma hanım uzaktan eğitim psikoloji okumak istiyorum.Yabancı dilim orta düzeyde ingilizce bana tavsiyelerinize acil ve şiddetle ihtiyacım var

Sizin Yorumunuz
Adınız Soyadınız
E-posta
Web Sitesi
Yorum

CV TEKNİKLERİ E-BÜLTEN
Ad Soyad
E-Posta

YURTDIŞI SERTİFİKA PROGRAMLARI
Ad Soyad
E-Posta
YENİ YAZILARDAN HABERDAR OL
E-posta
KONULAR
SİTEDE ARA
Hedefe Koşanlar
Acıtan Kariyer Hataları
Cesur Fikirler
Girişimcinin Ruh Halleri
İş ve Hayat Dengesi
Sosyal Medya Dünyası