Liderlik Eğitimlerinin Dayanılmaz Hafifliği
Liderlik eğitimlerinde ne kadar liderlik anlatılıyor dersiniz?
Toplantılara nasıl hazırlık yapıldığı detayından ilerleyen eğitimlerin liderlikle ilişkisini anlamlandırmak elbette güç. Ezberletilen “yöneticilerle liderler arasındaki fark” naraları içerisinde toplantı organizasyonu nasıl olura kadar değinen eğitimlerin liderlikten uzak profesyonellere öncelikle nasıl bir yönetici olmayı anlattıkları kuşkusuz. Yönetici olmanın dayanılmaz küçültücü algısının yaratılması bu tarz eğitimlerle de pekişıyor elbette.
Liderlik herkesin yaptığını yaparak, herkesin düşündüğü gibi düşünerek olmuyor. Öğretileni bazen sorgulamak, gerektiğinde kendi doğrularını bulmak için konuları daha derin araştırmak gerekiyor. Kendi fikrini, kendi stilini, kendi tarzını yaratman gerekiyor. Bu da sana lider olmak için yapman gerekenleri farklı yorumlayabilmek yetisini kazandırıyor.
Liderlikle ilgili bildiğiniz ezberi bozacak Derek Sivers’dan 3 dakikalık bir sunum size. Yorumunu size bırakıyorum.
Ilgili diğer yazılar:
Liderlik eğitimlerine 8 sene önce ilk katıldığımda bilgi hoşuma gitmişti ama dediğinize katılıyorum, zaman geçtikçe ögretilenlerin iş yönetiminin dışına çıkmadığını farkettim.
Yönetici olmayı bilmeden lider olmaya çalışanlar nedeniyle böyle bir sonuç doğmuş olabilir mi acaba?
Önce kendini yönetmesi gerektiğini unutup, işe dalan “liderler” bolca mevcut maalesef.
Aslı’ya katılmamak ne mümkün…
video dört dörtlük! gördüğum en iyi liderlik tanımı




