Günümüzde güçlü konuma oturmuş bireylere baktığımızda etraflarında dolaşmaktan gurur duyan, kendini beğendirmek için binbir taklalar atan ve yükselmeleri için güçlü olana fayda yaratmayı görev bilen tonlarca insan görürsünüz. Zaman zaman bunu siz de yapıyorsunuzdur.
Güç sahibi olan, tüm diğerlerinin elde ettiği güçten dolayı kendisine saygı gösterilmesini bekler. Eğer herhangi biri gibi davranırsanız, başınız derde girer. Bu güçlü insanlar aynı zamanda demokrasiden, eşitlikten, daha iyi bir hayat için yapılması gerekenlerden de bahseder. Oysa, güç sahibi olan hiç bir zaman eşitlikçi davranamaz. Güçlü olmak demek başkalarının istedikleri kaynaklara sahip olmak ve bu kaynakları kontrol edebilmek anlamına gelir. Güçlü olma ihtiyacını hissedenlerin çoğunda kabul edilmeme, sevilmeme ve kaale alınmama korkusu yatar. Bu korku dolayısıyla da güçlü insanlar, ellerinden gücün kaydığını azıcık dahi hissetseler, gücü tekrar elde edebilmek, yani kazanabilmek için gereken herşeyi yaparlar. Genellikle de gözleri karadır. Aynen Lance Armstrong’un doping olayında olduğu gibi hatalar yapmaya daha meyilli olurlar.
Güç ihtiyacı kuvvetli bir ekiple çalışıyorsanız, başarı hırsı yüksek olanların yaşam sevincinizi yok etmeye başladığını düşünüyorsanız, ünvanın zeka ve beceri gösterisi olduğu yanlışıyla yaşıyorsanız, Ian Robertson’ın The Winner Effect isimli kitabını mutlaka okumalısınız. Bu yıl sonunda kendinize vereceğiniz en güzel yılbaşı hediyesi olacaktır.
11 Comments
Saynur İşaret
Çok katılıyorum yazdıklarınıza. Ellerinize sağlık güzel bir yazı olmuş yine.
Mehmet Ortaç
Bu tip insanlar bazen birlikte çalıştığı onlarca kişinin o şirketi terk etmesine neden olabiliyor. Yaşanmış bir örneği mevcut benim hayatımda.
Fatmanur Erdogan
Mehmet sanırım bu tür örnekler çoğumuzda mevcuttur tahmin ediyorum. Ben Ian Robertson’dan çok şey öğrendim. Etrafımdakiler hakkında da daha iyi gözlemler yapabilmeme imkan verdi.
İş bul
güçlü olmanın nedenlerini çok iyi açıklamışsınız. aslında bir anlamda yüceltme oluyor bu, kişi eksik yanlarını kapatmaya çalışıyor güzel yazı tebrikler
seo danışmanı
Arkadaşını iyi seç demişler, şimdi başarılı bir insanı arkadaş olarak seçmek, ona iyilik yapmak hırsızlık değildir bence, yazı için teşekkürler, takipteyim.
hakan yıldız
katılmamak mümkün değil yazılanlara.
hakan yıldız
seçimde güzel.
Çağdaş Gümüş
Fatmanur hanım merhaba,
yazınıza katılmakla birlikte şu eklemeyi de yapmak istiyorum. Bu tip yönetici, önde gelen kişiler(lider demek istemiyorum) yukarıda bahsetmiş olduğunuz kaygılarından dolayı alttan başkalarını yetiştirmeye de meyilli değildirler. Bunun için çevreleri kendilerini dış dünyadan koparan insanlarla doludur. Maalesef iş ve politika dünyasında bu kişilerden oldukça fazla var.
Pingback: Mutsuzluğun Anahtarı Mükemmel Olma Çabasında Saklı | Seyhan Yüksel
Pingback: Anasayfa Teknoloji Güncel Wp Temaları Kişisel Gelişim Yazılım Test Kitap Tanıtımı Mizah Dinlediklerim Mutsuzluğun Anahtarı Mükemmel Olma Çabasında Saklı | Yasin Kurt | Kişişel Web Sitesi
Pingback: Mutsuzluğun Anahtarı Mükemmel Olma Çabasında Saklı | Yasin Kurt | Kişişel Web Sitesi