About the author

Related Articles

11 Comments

  1. 1

    alper yıldız

    @Cengiz Demir, belki de o fırsatı kendi yaratmıştır. ortada faili meçhul bir skandal var neticede.

    Reply
  2. 2

    Cengiz Demir

    Zamanlı bir yazı olmuş. Baykal’ın skandalı, Kılıçdaroğlu’na yaradı. Şimdi adama şanslı değil de ne denir? Fırsat açıldı ve fırsata kondu. Bu fırsatı kendi yarattı diye bakabiliriz, o pzisyon için dört dönüyordü ama be kardeşim skandal patlamasaydı adam daha çok beklerdi o koltuğu.

    Reply
  3. 3

    Nihat Solmaz

    Kişilerin, cinsiyeti, ait olduğu zümre, yaşadığı yer, rengi gibi bir çok unsur muafakiyetinde etkin olurken; böyle bir önermede bulunmak ancak ve ancak “Narsizm” ile açıklanabilirdi. Hoş bir yazı olmuş

    Reply
  4. 4

    Sibel Alpman

    Bilimsel olarak belki hiçbirşey tesadüfi değildir. Herşeyin bir açıklaması olabilir. Bireyin her yaptığını bilinçli ve stratejik yaptığını düşünmekse aptallık olurdu sanırım. Bravo diyorum, başka da birşey demiyorum.

    Reply
  5. 5

    Ertuğrul

    Hayatta tesadüfe inanmam.
    Şans ise kişinin karşısına çıkan fırsatlara hazırlıklı olma durumudur. Herkesin karşısına çıkar ama çok azı fark eder.

    Reply
  6. 6

    Nagihan

    Hep ilkokulda yanı sınıfta eğitim hayatına başlayıp sonra çok başarılıların yanında hiç bir yetkinlik edinmemişleri düşünmüşümdür. Sanki herkesin eşit şansı vardı ve eşit bilgi temelleri atılmıştı. Ne oldu da bugün farklı noktadalar? Ne yapılsaydı durum değişridi? Aynı kelebek etkisi filmindeki gibi, ufacık tesadüfler tüm hikayeyi değiştirir miydi? Ben şansın; etrafta dolaşanın ayağına geleceğine inanıyorum. Eğer iş üstündeyseniz, algınız açıktır ve fırsatları görebilirsiniz. Ama o fırsatların ortaya çıkması tamamen kısmettir. Değerlendirebilmek ise başarıdır. :))

    Reply
  7. 7

    Yiğit

    Her zamanki gibi harika bir değerlendirme ve gözlem. Üstelik yine diğer makalelerle desteklenerek, ufkumuza katkıda bulunacak yeni makalelerle de tanışmamız sağlanmış. Teşekkürler…
    Ha bir de eğer bu yazıdan sonra halen şans yoktur veya önemli değildir diyenler varsa Malcolm Gladwell’in Outliers’ına da göz atmalarında fayda var.

    Reply
  8. 8

    Gozde

    Çok iddalı yorumlarda bulunulmuş. İnsanlara sosyal yapı içindeki yerleri verili geliyor. yani sizin bunları değiştirme şansınız çok kısıtlı.Ne kadar etrafta dolanırsanız dolanın bazı olanaklar ya da şanslar bulunduğunuz düzeyle ilgili. Bence bu konuda sosyal sermaye ile ilgili yazıları okumalarını öneririm yorum yapanların. Yapılan araştırmalara göre Amerika’da yaşayan Latin kökenli insanların yaptıkalrı işlerin büyük bir çoğunluğunun temizlik işi olması tesadüf ya da şans değil. çünkü bu göçmenler ancak Kendilerinden önce gidenlerin Amerika’da bildikleri sınırlı sayıdaki işten haberdarlar. Nihat beye katılıyorum. Sonuç başarılı olan insanlar tüm başarılarını kendi çabalarına atfediyorlar. klasik bir atıf hatası. zaten iddalı yorum yapanlarda kendilerini çok başarılı görüyorlar ve sizin yazınızda belirtiğiniz gibi aşırı derecede narsistler. ama sonuç olarak iş dünyası kendini yaratan insanı istiyor di mi? yanılsama dünyasında iyi oyuncuların altın kuralı bu. çaba ve emek her kapıyı açar di mi:)))

    Reply
  9. Pingback: Tüm başarılarımızın tek mimarı olacak kadar narsist olabilmek mümkün mü? | KendiniGelistir.Com

  10. 9

    İlşad

    Ben “şans”a inanıyorum 🙂 Karmaşık bir konu ama; evet, şans diye bir şey var ve çok etkin.

    Bu arada, herkese “Asrın Vebası: Narsisizm İlleti” kitabını tavsiye ederim, konuyla biraz ilgisi var 🙂

    Reply
  11. 10

    protein tozu

    bence hersey sansdan ibaret

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.