About the author

Related Articles

19 Comments

  1. 1

    Erhan

    İşe ara vermek, iş dünyasına dışarıdan farklı gözle bakmayı sağlıyor. İşin içinde bazı şeyleri bu kadar net göremiyorsunuz. Dinlenerek, dingin kafayla, daha soğukkanlı, daha stratejik kararlar alınabiliyor. Fırsatlar daha iyi gözlemlenebiliyor. Alınan eğitimlerin dışındaki alanlara da korkmadan bakılabiliyor. O zamana kadar alınan tecrübelerden çıkarılan dersler ve iş dünyasının dinamiklerine göre yeni ve kişinin profiline daha uygun kariyer çizgileri çizilebiliyor.

    Herkeste boş kalırsam bir sonraki işveren o boş zamanda ne yaptığımı sorarsa ne cevap veririm korkusu var. Bence, gözlemlemek, düşünmek, taşınmak ve aksiyona geçmek bu boş zamanda insanları verimli faaliyetlere sürükleyebilir. Bu da o insan için zamanı geldiğinde yeni işverene kendini ve o zamanda ne yaptığını anlatırken önemli bir silah olabilir.

    Reply
  2. 2

    Pınar

    Evet işe ara veremeyenler ya iş bulamamaktan korkuyor ya da işverene ne cevap veririm diyor. Işverenlerin anlayışlı ve açık fikirli olanına denk gelmek bu memlekette zor ondan olsa gerek. Iş bulmak da pek kolay değil. Üstelik bu devirde.

    Reply
  3. 3

    Cihan

    Ben gönüllü olarak işime ara vermedim ama bana çok iyi geldi bu ara:) Yapabileceğim o kadar çok şey varmış ki, iş dünyası içinde sıkışmışım. Onu farkettim. Tek bir durum söz konusu, o da bu dünya döngüsü içerisinde herşey para. Sadece güller çiçeklerle iş olmuyor. Para durumunuz rahatsa, işe ara vermek çok harika. Değilse….

    Hepinize huzurlu işe ara vermeler dilerim.

    Reply
  4. 4

    Danimarkalı

    Danimarkadan sevgiler hepinize,

    Işe ara vermeden de temponuza ara verebilirsiniz demek istedim.

    İş ortamınız buna müsait değilse, o zaman zor. Bu durumda işinizi değistirmek iyi olabilir belki.

    Yaşadığım yer doğal bir alan, küçük bir şehir, hatta kasaba. Hayat tarzım küçük, lüks kafeler ve kıyafetlere gerek olmayan bir mekan. Yine de huzur dolu. Insan aramıyor binlerce alternatifi. Zaten Ayşe Arman yazmış, Istanbul’da insanlar artık bölüm bölüm yaşıyor diyor. Nişantaşında oturan sadece 7.5 m2 içinde yaşıyor diyor. Demek insan, yaşam tarzına uygun küçük yerlerde de mutlu olabiliyor.

    Kalın sağlıcakla…

    Reply
  5. 5

    Ertuğrul

    Çok güzel bir bakış açısı

    Reply
  6. 6

    Berfu

    Fatmanur hanım bize böyle düşünen yöneticiler olduğunu da gösterdiğiniz için gerçekten çok çok çok teşekkür ederim. Ben otuzlu yaşlarının sonunda direktörlük pozisyonundan ayrılmış ve ne yapmak istediğini bulmaya çalışan bir profesyonelim. Şimdiye dek hep küçük şirketlerde çalıştım. Etrafımdaki dostlar ve diğer profesyoneller bu kararımın doğru olmadığını söylediler. Kimbilir.

    Bu yazınızı okuyunca, içime bir huzur düştü. Hayat iş bulmaktan ibaret değil. Bu ara verme dönemim belki hayatımda farklı bir kapının da açılmasını sağlayacak.

    Evde kızımla geçirdiğim vakitler, ofiste koşuşturmacanın bitmek tükenmek bilmediği ortamlardan çok daha keyifli. Nedense, iş dünyasında olunca sanki limitli bir düşünce sistemi sarmalıyor çoğumuzu. Şimdi öyle düşündüm…

    Reply
  7. 7

    Çağdaş Gümüş

    Fatmanur hanım, İşe ara vermenin, soluklanmanın iyi bir şey olduğuna katılmakla birlikte, yeniden iş bulma konusundaki yazılanlara ise belli koşullarda katıldığımı belirtmeliyim. Bu koşullar nedir diye sorarsanız. Şudur ki, kariyer basamaklarında üstlerde ara vermek veya çıkarılmak ile daha alt kademede çıkarılmak/ara vermek arasında fark olduğunu düşünüyorum. Daha kariyerinin başında işten kovulmuş damgası yemeyi veya istekli olarak ayrılmayı kişi ne kadar allayıp pullayıp yeni iş arayışında açıklamaya çalışsa da karşınızdakini ikna etmek çok zor

    Reply
  8. 8

    Egitisim Kariyer Enstitusu

    4 Saatlik Hafta adlı iş kitabında yazar şöyle diyor: “Kariyerinizin bir kısmında mutlaka kovulun, ne kaybettiğinizi ne istediğinizi o zaman daha iyi anlayacaksınız”.

    Reply
  9. 9

    Erhan

    Kovulun veya istifa edin.

    Reply
  10. 10

    Serkan

    Her ne sebeple olursa olsun işten çıkarılmak kötü birşey,işsiz geçen süreler ne kadar uzun olursa o kadar zor.Nereden bakarsan bak seni ister istemez kötü etkiliyor ve kimsenin de umurunda değil.

    Reply
  11. 11

    Erhan

    Serkan’ın sözünden de işsiz kalmanın göreceli yaşanacağını gördük.

    Ama Serkan, önemli olan dezavantajı avantaja çevirme çabası içine girmek değil mi?

    Don’t give up!

    Reply
  12. 12

    Ali

    Cihan’in dedigine katiliyorum; belirli bir süre calismis ve hayat standardini bir yere getirmis insanlarin ara verdiklerinde bunun altina inmeleri kolay olmayabiliyor. evli ciftlerden ikisinin de ara vermesi can sikabilir.

    Reply
  13. 13

    Filiz

    Kesinlikle katılıyorum. Ara vermek hayatın sonu değil. O zamanı nasıl değerlendirdiğimiz önemli. Sanıyorum, bu durum bebeklerine bakmak için ara veren annelerin sıkça yaşadığı bir tedirginlik.

    Reply
  14. 14

    Filiz

    Serkan, işten çıkartılmak belki istenen birşey olmayabilir ama her zaman da kötü değil. Elbette kimsenin umrunda olmaz, çünkü hayat senin hayatın ve herkes kendi hayatını rayına koymakla uğraşıyor. Sorumluluk hep bize ait.

    Reply
  15. 15

    Pınar

    İşten çıkarılmak benim açımdan beni sekteye uğratmıyor ama iş dünyasındaki yöneticiler koltuklarına oturduğunda kendilerini pek matah zannedebiliyor. Ara verdiniz mi gözden düştünüz yani. Bence sebebi de şu: KISKANÇLIK. Kendilerinin yapamadığı ve cesarte edemediği arayı biz kendimiz verebiliyoruz. İtiraf edemiyorlar kendilerine. Yazık

    Reply
  16. Pingback: İşten Çıkarılmak, Kariyerinizi Sekteye Uğratıyor mu? | Businews

  17. 16

    Alberta Pandola

    I’m happy I located this blog site, I couldnt locate any info on this topic before. I also run a site and if you’re ever interested in doing some guest writing for me please feel free to let me know, im always look for people to check out my blog page. Please stop by and leave a comment sometime!

    Reply
  18. 17

    Mehmet

    Şu sıralar ben de bu ara konusuna oldukça hevesliyim. Ayrıca atılırsam alacağım tazminat beni 1 sene idare eder. Kendi işimi kurmak denemek istiyorum, 1 sene arada bunu yapabilirim. Hayat zaten ne için ki, sadece çalış kazan yaşa öl çemberinden sıyrılmak güzel bir günde hafta içi keyfimce deniz kenarında çayımı yudumlayıp hayatın tadına varmak istiyorum …

    Reply
  19. 18

    Can

    bugün işten çıkarıldım ve iyi bir elemanım sadeec tek çekincem yeni bir iş bulamamak, hayat gerçekten değişik..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.