Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ippa6305/kariyeryolculugu.com/blog/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ippa6305/kariyeryolculugu.com/blog/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ippa6305/kariyeryolculugu.com/blog/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706

Warning: Creating default object from empty value in /home/ippa6305/kariyeryolculugu.com/blog/wp-content/themes/goodnews5/framework/options/redux/ReduxCore/inc/class.redux_filesystem.php on line 29
Olgunlaşmak, Mental Bir Disiplin Gerektirir. | Kariyer Yolculuğu

About the author

Related Articles

11 Comments

  1. 1

    Betul

    Genellemeler insanı iki ayrı uca götürür aslında.
    Gerçekleşen ile görünen arasında da farkların oluşmasına sebep olur, önemli olan sizin de dediğiniz gibi olaylara olgunlukla yaklaşıp farklı açılardan bakabilme yetimizi geliştirmektir.

    Bunu yapabilmenin en iyi yolu da önce kendimizi tanımak&kabullenmekten sonra da karşı tarafı en iyi şekilde dinleyip değerlendirmekten geçer. Empati yapmak eğlenceli ve güzeldir bence.

    Son olarak “Herşeyi söylemenin farklı bir yolu vardır.” diyorum ben de..

    Paylaşım için teşekkürler,

    Reply
  2. 2

    Sibel Demir

    Kendi çevremde yaşadığım bir durum bu. Kendiminde zaman zaman bu tutumda olduğu bir durum aynı zamanda. Çok doğru bir yaklaşım. Yaşım ilerledikçe sözlenenleri daha iyi anlar oldum. Eskiden kulak arkası ettiğim şeyleri, şimdidinliyorum. Eskiden bir harekiyle cezalandırdığım dostlarımı özlüyorum. En güzeli, öğreniyorum. Yavaş yavaş ama sürekli farkında yaşayarak. Disiplin de bunu gerektiriyor sanırım. Olgunlaşmak denen şey sabır sebaat gerektiriyormuş.

    Reply
  3. 3

    Tolga

    Fatmanur hanım,

    Eskiden biz de öylemiydik bilinmez ama Y kuşağı belki de sosyal mecraların tavan yapmasıyla, daha bir algı yargı sendromu yaşamakta.

    Duyduğu bir kelime, söylenen bir söz, anında olayı genelliyor ve nokta konuyor. Geri bildirim, aşırı öz güvenden gelen bir tavırla, “ben senden daha iyi biliyorum, sen de kimsin ki?” tartışmasına kadar gidebiliyor.

    Biz anne babalar, mükemmel çocuklar yetiştirelim derken, galiba, bazı şeyleri atlıyoruz.

    Saygılar,

    Reply
  4. 4

    Aslı

    Su anki iş ortamımı anlatan içime su serpen, deli olmadığımı gösteren bir yazı olmuş:)

    Reply
  5. 5

    love and smile

    Çoğu insan her olanı her karşılaştığını kişiselleştiriyor. Ruh sağlığını korumak ve çatışmalara girmemek için geniş bakmak çok zor belki ama gerekli.

    Reply
  6. 6

    İrem

    Bu yüzden değilmidir her hangi bi anda “sende hep böylesin” demeler(ister kendinize söyleyin ister bi başkasına)…genellemelerden bir örnek…:)

    olgunlaşmanın tarihle yada çok deneğimle alakası yok… algılamalarla , bir şeyi anlayabilmekle alakalı.. anlamaya çalışmakla!

    Reply
  7. 7

    Bilge

    Anladım ki olgunlaşmak zor iş. Bunu istemeyenler çoğunlukta olursa ne olur merak ediyorum?

    Reply
  8. 8

    Lalehan

    Ben bu resimde hep yaşlı bir kadını görüyorum. Bu ne demek acaba? Bilen var mı?

    Reply
  9. 9

    volkan

    daha dikkatli bakarsanız o bır yaşlı kadın degildır . ve
    olgunlaşmak zaman ıster size biri olgunlaş dediginde zaman ver diyebilirsiniz hadi bb 😀

    Reply
  10. 10

    Caner aydogan

    Bu bloğunuzla bana çok farklı bir perspektir kazandırdınız. Teşekkür ederim 🙂

    Reply
  11. 11

    Caner

    İnsan bilmedigi anlamadigi bir seyler yapmasa ogrenemez ve tecrubelenemez Bence bir insan ne kadar hata yaparsa o kadarda olgunlasir. Tabi o hatasini anlayip birdaha yapmayacagini bildigi an bir level atlıyo olgunlasmaya. Mesela ortamlarda Yanlıs birseymi konustu o yanlisi farkina vardımı bir level daha atlıyo olgunlasmaya.insan yanlis konusmalar hatalar yapa yapa bunlarinda farkina vardimi bir daha yapmamasi icin kendi ile cabalar ve olgunlasmis olur.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.