Hangi iş veya pozisyonda olursak olalım, yaptığımız işin en iyisini yapmak bize farklı olanakların kapısını açar. Kariyerinizin henüz çok başlarındaysanız, işleri bizzat kendiniz yapmayı deneyin. Ortaya çıkan sorunları araştırarak, konu üzerinde emek harcayarak cevaplamaya çalışın. Sorunları sizden daha iyi çözebileceğine inandığınız kişilere paslamayın. Onlardan destek alın, ama işi siz yapın. Yazılması gereken bir davetiye metnini ajansınıza yönlendirmek yerine kendiniz yazın ve onaya sunun. Yanlış yapmaktan korkmayın. Yanlış yapmadan işi öğrenmek mümkün değil.
Kariyerinizde yükselebilmek için konunuzu iyi biliyor olmanız önemli. Bunun içinde sürekli bir öğrenme süreci içinde olmak ve yapılan işlerden hep daha iyisini çıkarmak için uğraşmak gerekiyor. Yüzeysel yaptığınız her iş, zaman kaybından başka birşey olmuyor. Pozisyonunuzda geçirdiğiniz yıllar size yüksek getiriler kazandırmalı.
Yöneticiniz disiplinli, kolay tatmin olmayan ve sizi daha iyi olanı başarmaya zorlayan bir stile sahipse, elinize geçmiş olan bu şansı iyi değerlendirin. Onlardan öğreneceğiniz çok şey vardır.
Zamansızlıktan, işleri yapmaya vaktiniz olmadığından yakınmak anlamsız. Sizi hedefinize yaklaştıracak en önemli unsurlardan bir tanesi hedefiniz için uğraş vermenizdir. Bu, yeri geldiğinde biraz daha fazla çalışmayı gerektirebilir. Yada zamanınızı daha iyi yönetmeniz gerektiği anlamına gelebilir. Emek verdiğiniz işler sizin için daha değerli olacağı gibi yöneticinizin size olan güveni de artar.
Başarılı olmak istediğiniz alanda yükselebilmek için insiyatif alın. Küçük ama sizin için önemli olduğunuz konularla ilgilenin. Geleceğinizde büyük etkisi olduğunu göreceksiniz. Başarılı yöneticiler yapılmayan işler için sebep duymaktan hoşlanmazlar. Sorumluluğu üstlenmenizi beklerler. Sorumluluk sahibi olmayı, insiyatif almaya başlayarak deneyin…
One Comment
Selçuk
Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık.
Not: Bir de, Facebook’ta paylaşmak için düğme koysanız tam süper olur