About the author

Related Articles

7 Comments

  1. 1

    Anonymous

    Yeni mezunların MBA yapmadan önce çalışması fikrini kuvvetle destekliyorum. En iyi denilen okullardan birinde MBA yapmış, başarılı da olmuş biri olarak kazandıklarımın MBA’i erteleseydim kazanacağımı tahmin ettiklerimden az olduğunu düşündüğümü söylemeliyim.
    Ben durumumdan ve tercihimden çok memnunum, ama gözlemlerim herkesin memnun kalamayacağı yönünde. Sevgili küçüklerime “Fatmanur Erdoğan’ın bir bildiği vardır” diye düşünmelerini tavsiye ederim.

    Reply
  2. 2

    Burcu

    yurt dışında bir çok ünlü mba bölümü zaten en az 2 yıl iş tecrübesi aramakta. henüz son kararım kesin değil ama iş hayatının içine girdikten sonra abd ya da kanada da mba’i düşünüyorum.

    Reply
  3. 3

    HUseyin

    Sayin Erdogan,

    Ben Istanbul Universitesi Endustri Muhendisligini bitirip is hayatina basladim.1 yillik tecrubeden sonra, 2 yil once Ingiltereye dil egitimi icin geldim.
    Simdi karar verme acisindan zorluk yasiyorum.
    MBA ogretimi veren bazi okullar var Universiteyle ortak calisan.Kalitesi konusunda bir bilgim yok.Ama butceme uyan tek MBA kursu da bu.Ingilterede ilk 100 icinde olan bir universiteden mezun olmak sizce akilci midir?
    Kurs suresinin 1 yil olmasi da benim kaybettigim yillar icin avantaj verici.
    Degerli yorumlarinizi bekliyorum.
    Saygilarimla.
    Huseyin Hosgor

    Reply
  4. 4

    Fatmanur Erdogan

    Merhaba Hüseyin,

    Bana kalırsa şu noktada senin kendine sorman gereken soru şu: “1 yıllık iş tecrübesinden sonra iş aramaya başladığımda, hangi alanda ve pozisyonda bir iş bakmayı planlıyorum?”

    1 senelik bir tecrübe arkasından “yönetici” olarak bir şirkette işe başlamak imkansız değil ama çok da yüksek bir ihtimal olmadığını söyleyebilirim. Başvurduğun şirketin büyüklüğü arttıkça, yönetici olman için senden arayacakları bilgi ve tecrübe de o derece yüklü olacaktır.

    Eğer neden MBA yaptığının farkındaysan ve doğru zaman olduğuna inanıyorsan, o zaman senin için en doğru karar budur.

    Eğer şüphelerin varsa, örneğin 2 yıl dil eğitimi için de ara verdim, iş bulmam zorlaşır diyorsan haklı olabilirsin. Bu sadece normalden biraz daha fazla iş aramanı gerektirebilir. Ama aynı zamanda, ingilizceni birçok insandan çok daha iyi noktaya getirdiğin için zaten kapıların çoğu sana açılmaya başlayacaktır. 21. yüzyılda ingilizceyi profesyonel olarak kullanamamak büyük bir hata olurdu. Bu anlamda çok doğru bir yol çizmişsin kendine.

    Eğer MBA yapmak istemenin nedeni “aradan çıksın” ise, belki biraz daha düşünmekte fayda olabilir. Sonuçta 3-4 yıl iş deneyiminin arkasından tekrar Ingiltereye gidebilir, MBA neden yapmak istediğini daha iyi anlar ve MBA dereceni aldıktan sonra yönetici pozisyonuyla ve çok daha iyi bir maaş ile işe başlayabilirsin. Belki o zaman 1 yıl değil, senin için 1.5-2 yıllık bir MBA’in daha faydalı olacaği kararına varırsın yada 1 senenin yeterli olacağını düşünürsün…

    Reply
  5. Pingback: KendiniGelistir.Com » Sürekli gelişim için bir öneri…

  6. 6

    AYSU TÜRK

    SEVGİLİ ERDOĞAN,
    Dokuz Eylül Üniversitesi ÇALIŞMA EKONAMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİYİM VE ÇALIŞMA HAYATINA BAŞLAMADAN ÖNCE YURT DIŞINDA DİL EĞİTİMİ İLE BERABER BU ŞEKİLDE BİR SERTİFİKA PROGRAMINA DA KATILMAK İSTİYORUM BÖLÜMÜM DOLAYISIYLA İŞLETME,FİNANS YADA İNSAN KAYNAKLARI ÜZERİNE BİR SERTİFİKA PROGRAMI DÜŞÜNÜYORUM TAVSİYE EDEBİLECEĞİNİZ PROGRAMLAR NELERDİR FİKRİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.