Görüntülü CV’ler meşhur olmaya başladı. Pıtırcık gibi akıyorlar dünyamıza. CNN Türk’de İş Görüşmesi programıyla popüler oldu sanki. Alın size bir yenisi daha. İki Boğaziçili arkadaş mulakat.tv isimli bir web sitesi kurmuş. Hem örnekler var görüntülü CV hakkında hemde sizin de kendi görüntünüzü verebileceğiniz bir ortam.
Görüntülü CV kullanmalı mısınız?
Ben kendimi bildim bileli teknoloji ile ilgiliyim. Dolayısıyla yeni teknolojilerin kullanılması, yeni alternatif mecraların çıkmasını destekliyorum. Ama görüntülü CV hazırlamayı tercih edenlerin çok dikkatli olması gerektiğini düşünmeden edemiyorum. Hangi şirkete ve pozisyona başvurduğunuz önemli. Görüntünüzü işverene yollayacaksanız, hazırlayacağınız görüntünün hem göze hoş hem de kulağa hoş gelmesi çok önemli.
Doğruyu söylemek gerekirse birçok kişi hala doğru düzgün bir CV nasıl hazırlanır bilmiyor. Sebebi de—elbette üniversitelerimizde—bir CV nasıl yazılır, nelere dikkat edilir diye bir ders yok. Herkesin yetenekleri de farklı. Henüz yazılı bir CV hazırlayamayanların görüntülü CV yaratmaya kalkışması daha vahim sonuçlar verebilir. O yüzden ben her zaman CV hazırlamak için danışmanlara vereceğiniz paranın işi kapmak için harcamış olacağınız en iyi birkaç yüz YTL olacağını düşünüyorum. Yok olmaz diyorsanız, o zaman hazırladığınız CV’yi mutlaka birkaç profesyonel gözün görmesini sağlayın. İnanın çok faydasını göreceksiniz.
Görüntünün zararı ne olabilir? Çok. En önemlisi, iyi hazırlanmamış bir görüntü anında elenmenize sebep olacaktır. İş görüşmesine çağrılıp orada elenmek ama yinede şansınızı zorlamak her zaman daha iyidir. Fotoğraf bile işe almadan sorumlu yöneticinin fikrini yönlendirmede epey kuvvetli. Görüntüyü hafife almayın. Bu kadar önemsiz olsaydı şu meşhur ‘presentabl bayan’ aranıyor ibareleri hala 21. yüzyılda ilanlara konur muydu? Mülakat.tv ana sayfasında bulunan örnekleri bir inceleyin. Algılarınızın ilk birkaç saniyede hemen oluştuğunu göreceksiniz. Belki bu fotoğraflara tıklamadan bile kişiler hakkında bir düşünceniz oluşmaya başlayacak. Bana kalırsa işe almada sorun şurada: Birçok işe almadan sorumlu yöneticiler (İnsan Kaynakları departmanlarından bahsetmiyorum) işe alma yönetm ve tekniklerini bilmiyorlar. Sistem nasıl işliyor farkında değiller.
Birçoğu hala teknolojiyle pek yakından ilgili değil. En azından sizin kadar gelişmeleri takip etmeyen birçok yönetici var. Sizin için ilginç olan diğeri için itici olabilir.
Bana kalırsa, belki reklam sektörü için görüntülü CV daha uygun olabilir. Yada bir mühendisin projesini görüntüye kaydedip 30-40 saniyede ilginç bir projeyi profesyonelce anlatıyor olması fayda getirebilir. Eğer gerçekten kaliteli bir görüntülü CV hazırlıyorsanız, test ettirip istediğiniz imajı verdiğinize inanıyorsanız yapın. Ama mediocre yani ortalama işler çıkartacaksanız, bir daha düşünün derim.
7 Comments
Serhad
Bizlere özgeçmiş hazırlama konusunda profesyonel almayı öneriyorsunuz. Bende bu konuda size katılıyorum ancak hangi danışmanlık şirketine gitmem gerektiğine karar veremedim.
Bireysel bazda “kaliteli” danışmanlık yapan firmalar var mı bildiğiniz? Bu konuda bizlere yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.
şimdiden teşekkürler Fatmanur Hanım
Pingback: Takipci.Net » Görüntülü CV Devri
Filiz Arıcan
Bu teknolojiyi hiç duymamıştım.Belki de son 3-4 yılımın çalışma hayatından uzak olmasından dolayıdır.Ama seninde söylediğin gibi bu durum hem avantaj hem de dezavantaj olabilir.Bu yüzden bu teknolojinin üzerine balıklama atlamadan önce düşünmek lazım…
Yasemin
yazılarınızı bir süredir takip ediyorum ve geriye dönük de okumaya başladım ancak ilk defa yazı yazıyorum.
Ve bir kaç yazınızda üniversitelerimizde cv nasıl yazılır öğretilmiyor demişsiniz ancak bu genellemeye bir istisna getireceğim.
Ben Odtü işletme Mezunuyum ve bizim bölümde cv ve iş hayatı ile ilgili 3 farklı ders var ve bunlar zorulu dersler. Birincisi iş hayatındaki sunumlar ve projeler nasıl olmalı üzerine. İkincisi nasıl cv yazılır? iş mektupları üzerine. üçüncü ve son sınıfta alınan mülakatlarda nasıl davranmalıyız ve dersin sonunda da Sn. Tuğrul Atasoy (yani hocamız) ile yaptığımız mülakat sonucunda not alıyoruz.
Fatmanur Erdogan
Merhaba Yasemin, Sizin bölümünüzdeki öğrencilerin bilgilendiriliyor olmasına ve desteklenmesine sevindim.
,Musafa URLU
Fatmanur Hanım
Görüntülü CV’nin oluşabilecek kötü izlenimle direkt olarak elenme nedeni olabileceğini yazmışsınız.Ancak bu görüşmeye çağrılıp ilk 1dk içinde aynı izlenim oluşmayacağını düşünmemize engel değil.
İnsan mutlaka görüşmeye gittiğinde de görüntülü cvdeki imajından farklı bir durum sergilemeyecektir.
Görüntülü cv en azından boşuna görüşmeye gitmenizi engeller.
örneğin ben üniversite okuduğum dönemde öağrı merkezinde çalışmak için görüşmeye gittim.Bana “S”leri konuşurken yuttuğum için uygun olmadığımı söylediler.
görüntülü bir cv gönderseydim hem onlar hem ben boşuna vakit kaybetmeyecektim
word formatında bir cvim var ve epey başarılı bir cv olduğunu düşünüyorum.Ancak ne kadar iyi olursa olsun beni tam olarak anlatabildiğini düşünmüyorum.
Bir iletişimci olarak hiç bir şeyin sesli görüntü yani multimedya kadar etkili olabileceğini düşünmüyorum.
Şu an bir video cv hazırlıyorum.Ancak bu ortalıkta dolaşanlar kadar dandik değil. Bunu hazırlamak için dvd bir kamera aldım.Eidus premeire gibi 2 profesyonel programı indirip öğrendim ve sadece konuşarak değil yaptığım işlerden örnekleri de güzel efektlerle verdim.
Bu cvnin daha etkili olacağını düşünüyorum.en azından beni daha iyi ifade ettiğini
Fatmanur Erdogan
Yaptığın işin profesyonel ve başarılı olacağını düşünüyorsan, harika.