About the author

Related Articles

13 Comments

  1. 1

    Hasan Yılmaz

    interneti iş hayatı için görmekten ziyade mutlak bir eğlence aracı gördüğümüzden (ağ popülerliği olarak bakıldığında) facebook > linkedin.
    iki ağın karşılaştırılması çok doğru değil aslında. facebook biraz ing. bilen herkes tarafından kullanılabilir. linkedin kullanmak için ise daha farklı koşullar gerekli.

    linkedin ile benzer türkçe hizmetlerin karşılaştırılmasını merak diyorum doğrusu. çok büyük bir fark çıkacağından eminim, hizmet ve kalite olarak. neden?
    ülkemizdeki çalışanların yüzde kaçı linkedin kullanabilir bunu bilmek lazım. yüzde 5 tahminim; 10’u geçmez. Sizce yüzde kaçlık bir linkedin potansiyeli var?
    hizmet sektörünün iş hayatı içindeki payı arttıkça bu potansiyel de artar görünüyor..

    Reply
  2. 2

    Fatmanur Erdogan

    Merhaba Hasan,

    Bana kalirsa, iki programi kullanabilmek icinde ingilizce bilgisi gerekli.

    Kariyerinde yukselmek isteyenler icinde ingilizce bilgisi artik gerek sart. Olsa da olur, olmasa da olur diyemiyoruz.

    Turkce olarak bildigim kadariyla cember.net var. Cember.net hakkinda simdiye kadar cok fazla olumlu bir bilgi almadigimi soyleyebilirim. Kisisel olarak da tasariminin kafa karistirici oldugunu dusunuyorum. Fonksiyonlarinin ise “user-friendly” (musteri odakli) oldugu pek soylenemez.

    Bununla birlikte sadece Turkce oldugu icin kullanmayi tercih edenler elbette olabilir. Yada ben lokal bir kisiyim diyorsaniz, bu tur aglari kullanmayi tercih edilebilir.

    Reply
  3. 3

    Hasan Yılmaz

    İngilizce, internet veya böyle bir ağ kullanımı standartlar arasında, bu konuda aynı fikirdeyim. Karşılaştırma biraz garip geldi; Bir daha okudum da bir kızgınlık var gibi 🙂

    Linkedin mantığı çok güzel. Sonucunda en popüler ağlardan biri oldu.
    Başka bir yazınızda Linkedin ve Çemberi (veya gelecek vaad eden yerli yabancı ağları) karşılaştırabilir misiniz?

    Reply
  4. 4

    Fatmanur Erdogan

    Hasan, ben bir karşılaştırma yapmıyorum aslında yazımda. Demek istediğim facebook üzerinde zaman harcamak yerine zamanınızı linkedin ile kariyeriniz için faydalı olacak bir şekilde harcayın diyorum. Bu facebook ile ilgilenmeyin demek anlamına da gelmiyor elbette;)

    Reply
  5. 5

    Hasan Yılmaz

    Yanlış anlamışım:)

    Reply
  6. 6

    ebru

    Sayın Fatmanur Hanım,
    Blogunuzun sizi tanıtan bölümünü okudum. Yorum yapmama gerek var mı?! Ancak yazınızın 6’ncı paragrafında yer alan isimlerle “bir araya gelmenin o kadar da ulaşılmaz olmadığını” nasıl gördünüz, onu anlayamadım dorusu:) Böyle bir şeye ulaşmak için önce Fatmanur Erdoğan olmak gerek, sonra dolu dolu yazılacak başarı dolu kariyer paragrafları… Nacizane -sadece herhangi bir insan olarak-tebrik etmek istiyorum sizi. Umarım sizi layıkıyla takdir edecek insanlar vardır çevrenizde. 🙂

    Bu arada profesyonellerin kariyer tavsiyeleri bölümü devam ediyor mu? Ekim ayındaki konuğunuz bir hukukçu olacak demiştiniz.

    Çok sevgiler.
    EBRU

    Reply
  7. 7

    Fatma Tekin

    linked in sitesini bu kadar övdüğünüze göre size ordan Türkiye için ortalama ne kadarlık bir iş geldiğini veya yine Türkiye’ den ne kadar network sağladığını söylebilir misinz? Yurtdışına en azından şimdilik gidemiyeceğime göre ülkemizden bahsetmek istiyorum da.
    Sitede dünyanın heryerinden ve evden çalışılacak iş imkanları yoksa veya çok azsa Türk çalışanlarla irtibat kurmam gerekiyor. Fakat Türklerden linked in sitesini kullanan %5’i hatta %1′ i geçer mi şüpheliyim.
    Siteye üye olamadım. Hata veriyor :((( Hata vermeseydi size sormak yerine kendim keşfedecektim ama olmadı.

    Reply
  8. 8

    metin

    Ikiside gecerli ve yararli. Ikisine de uyeyim. Sizi Facebook’a bekliyorum.

    Reply
  9. 9

    Fatmanur Erdogan

    Sevgili Fatma,

    LinkedIn’de bulunan Türklerin sayısının online network kanallarını kullanan Türkler arasında % kaçlık bir kesim olduğunu bilemiyorum. Senin de sanıyorum “varsayımın” %1.

    LinkedIn’i kullanmaya başladığında yurt dışında çalışma olanakları dahi sunduğunu ve muhteşem bir bilgi paylaşım ortamı olduğunu göreceksin. Ben beğeniyorum. Profesyonel network’üm açısından faydalı olduğunu görüyorum. Eğer senin tercih ettiğin başka bir platform varsa o platformu kullanabilirsin elbette. Ben kariyer sahibi kişilere LinkedIn’i tavsiye ediyorum.

    Türk çalışanlarla irtibat kurman gerekiyorsa, LinkedIn’de bulunan Türklerin profiline baktığın zaman inanılmaz muhteşem bir portföyün karşına çıktığını göreceksin. Niche grup diye ben buna derim!

    Siteye üye olamadıysan ve hata veriyorsa, bu senin bilgisayarından kaynaklanan bir sorun da olabilir. Bilgisayarını restart edebilirsin yada refresh etmeyi deneyebilirsin.

    Reply
  10. 10

    Ömer Yüksek

    En az linked.com kadar etkili ve çokdilli desteği bulunan, yani Türkçe kullanılabilen openbc/xing Profesyonel İş ve Kişisel İlişkiler Network sistemini herkese tavsiye ederim. zaman içerisinde daha çok karar sahibi profesyonel çalışma arkadaşlarını orada göreceğimizi düşünerek bu gelişime katkıda bulunmak istedim.

    https://www.xing.com/app/register?op=pre&iid=u.6069441.9cff26&orig_net=&partner=

    Reply
  11. 11

    Ömer Yüksek

    ayrıca eklemek isterim ki openbc/xing sisteminde oluşturduğunuz profilinizi arama motorları tarafından bulunabilir bir cv haline getirebilmektesiniz. ayrıca sürekli geliştirilen ve güçlendirilen teknik altyapısı ile web ortamını bir masaüstü program kullanır şekilde sadeleştirmeye yönelik güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte başlangıç noktası olan coğrafya Avrupa olduğu için daha etkin olduğu iş ortamı Avrupa ülkeleridir. Benzer durum linkedin.com içinde geçerlidir. Her ne şekilde olursa olsun profesyonellik ve kariyer planlama anlamında muhakkak bir ve hatta birkaç ortamda profil oluşturmak ve bunu olabildiğince erişilebilir kılmak gerekmektedir.

    Saygılar
    Ömer YÜKSEK
    https://www.xing.com/profile/Omer_Yuksek
    http://www.omeryuksek.com

    Reply
  12. 12

    Fatmanur Erdogan

    Teşekkürler Ömer. xing’i bende duydum ama henüz detaylı inceleme fırsatım olmadı. Daha detaylı bakıyor olacağım…

    Reply
  13. 13

    Is Arama Gunlugu

    Merhaba Fatmanur Hanim,

    Ben LinkedIN’i farkli amaclar icin fazlasiyla kullaniyorum. Ozellikle Kuzey Amerika’da kurumsal alanda olmazsa olmazlardan biri bu sosyal ag ve giderek sanirim Turkiye’de insanlar en azindan profil olusturuyorlar. Kullanim giderek piramidin daha asagilarina iniyor ama sanirim hala yeterli seviye degil diye dusunuyorum yaniliyor muyum?

    Boyle dusunmeme sebepte gecen gun cok buyuk global sirketin Turkiye’de ki fabrikalarinin basina uzun yillar yurtdisinda yasamis bir Turk getirilmisti onun LinkedIN profiline baktim “connection’i” o kadar azdi ki! Neden nedir acaba? Tepeye cikildikca public connection’larin yayinlanmamasimi yoksa bireysel olarak bu yoneticinin tercihi mi?

    Bu arada ben su anda is anlaminda gecis donemindeyim LinkedIN ve ozellikle is arama konusunda kisisel goruslerimi kullanici gozuyle blogumda (isaramagunlugu.blogspot.com) yazdim.

    Basarilarinizin devami dilegiyle, Toronto’dan sevgiler!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.