About the author

Related Articles

3 Comments

  1. 1

    Uğur Özmen

    İşte bir tane daha “doğru” yazı. Eleştirim yok, desteğim çok…

    Ama bazı ufak eklemelerim de eksik değil… “Kariyer” yapmalı mı? “Arayış İçinde Olmak, Hayatımızın En Güzel Yolculuğunu Yapmak Gibi Birşey” yazısında söylenen daha da doğru… Yarın dünyanın ne yöne gideceği belli değil. Senin ne isteyeceğin, önceliklerinin ne olacağı, o gün – o an – teklif geldiği zaman ne düşüneceğin belli değil.

    Biraz salınmaya bırakmalı insan kendini. Yaş 35 – 40 olmadan, öğrenme sürecinde olduğunu kabul etmeli… “Ben oldum” dememeli… (Değil mi ki daha yarısında bile değiliz ömrün…)

    Üzerine ödeme yapacağına, sana para da veriyorlarsa öğrenmen için; sen öğrenmeyi biliyorsan – arada derede bilgini artırabiliyorsan – kendine bir “uzmanlık” daha ekliyorsan…

    Elbette kariyer yapmak ZAMAN istiyor… ZAMAN = sabır; ZAMAN = öğrenme arzusu; ZAMAN = iştah; ZAMAN = “ben daha olmadım” diyebilme; ZAMAN = dem (hani çayın demlenmesi gibi); ve nihayetinde, ZAMAN = keyif…

    Reply
  2. 2

    Ender

    Şimdilerde kaç üniversite mezunu kariyer için zaman diyor acaba:) Okul bitince hemen bir şeyler olsun istiyor tabi bunun için çaba sarf eden kendini geliştiren az sayıda insan var. Aynı vodafone reklamı gibi olmadıysa başka bir geyiğe!

    Reply
  3. 3

    Asli

    Kariyer zaman istiyor bencede. Uğur beyin söylediği “kariyer yapmalı mı?” sorusuna cevabımsa, zaten insan belli bir çizgide gidiyorsa kariyeri oluşuyor diye düşünüyorum. o yüzden isteyerek veya istemeyerek kariyer oluşuyor gibi geldi bana:) İşin zor kısmı ise, çalışmaktan sıkılmak! Insanlar bir işte çalışmaktan sıkılınca ne yapıyor? Herkes kaderine boyun eğip aynı işte çalışmaya devam mı ediyor acaba?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.