About the author

Related Articles

6 Comments

  1. 1

    Uğur Özmen

    Bu mesajı, son zamanlarda yaşadığım (ve blog’a ve friendfeed’e yansıyan) olaylar sayesinde “benim için yazılmış” diye algıladım.
    🙂
    Profesyonellik’in zorlandığı bir nokta var. Karşıdakinin anlamamakta ısrarlı olması. Her seferinde “ana konu ile ilgisiz” yeni konular masaya sürmesi. Mutlaka suçlayacak, üste çıkacak çirkin numaralar bulması.

    Bu durumda da konuşmaya çabalamak “nafile” gibi geliyor bana…
    😉

    Reply
  2. 2

    Aslı

    Şirketlerde yaşanan çok tipik bir durum bu. Direktörler konumları gereği her şeyi bildiklerini zannediyorlar. Kendi yöntemleri en iyisi. Kendi düşunceleri en güzeli. Başka iş yapış şekillerini itiyorlar. Güçleri sarsılıyor hissediyorlar. Üstelik, karşısındaki kişi güçlu, özgür ve kendine güvenliyse artık durumu düşünün.

    Reply
  3. 3

    Hasan Y.

    Direk arar mı gazeteciler hıç? Olmaz öyle şey. ofis boyuna söyleyecek bildirecek. Çok önemli insanlar onlar. Kibir kimin acaba?

    Reply
  4. 4

    Erhan

    Hayatta herhangi bir konu için olunabilecek her pozisyonu yaşadıysanız, yani her ihtimali yaşadıysanız, yani tecrübeliyseniz ve son pozisyonunuzun doğru olduğuna eminseniz, karşınızdakini değiştirme eğiliminiz gayet mantıklıdır, çünkü bilirsiniz ki onun pozisyonunu daha önce yaşadınız ve o pozisyon yanlış.

    Fakat bu değiştirme eğilimini aksiyona geçirme tarzı önemli. Burada dediğiniz gibi işi “işin en etkin şekilde yapılması için karşımızdakinin değer ve prensipleri doğrultusunda çözümler geliştirerek” yapmaktansa değişim yolunda ikna etmek daha mantıklı gibime geliyor, çünkü tecrübeleriniz söylüyor ki karşı taraf değişime gereksinim duyuyor ama farkında değil. Fakat anlattığım 1. paragrafımdaki case için geçerli.

    Reply
  5. 5

    Nihat Solmaz

    Nezaket kuralları, ahlaki temelli kurallardır. Bence hiç bir profesyonel yaklaşım, ahlaki kuralların üstüne çıkmamalı.

    Yine bu sutunlarda, hizmette inovasyon’un önemine dikkat çeken güzel bir yazı okumuştum. Galiba ahlaki değerleri dikkate alan profesyonellik, inovatif hizmet anlayışının bir gereği. Yazınızda da vurgu yaptığınız gibi değerli olan da budur zaten.

    Reply
  6. 6

    Duygu

    İş görüşmesine böyle bir durumda gidilmemesi kabul edilemez. Üzgünüm. Ben iş yerimde patronuma “en yakın dostumun annesi rahatsılanmış, gitmem gerek” diyerek işten ayrılamıyorum. Böyle bir lüksü kendinde görüyorsa, o zaman başkasının ona röportaj vermeme lüksünü de anlayışla karşılaması gerek.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.