About the author

Related Articles

17 Comments

  1. 1

    Tanjan ÖZBİLGİ

    Elinize sağlık,
    Ben de şöyle bir eklenti yapayım.
    “Dinazorlar çevre şartları değiştiği için değil, değişen şartlara ayak uyduramadıkları için yok olmuşlardır.”

    Reply
  2. 2

    Erhan

    Y kuşağını bir de futurist bir bakış açısıyla ele alalım:

    – Zamanlarının çoğu internet ile iletişimde geçtiği için sözel iletişim ve vücut dilleri zayıf olacak

    – Empatileri zayıf olacak, çünkü davranışlara karşı insanların reaksiyonlarını LCD ekran başında veya kamerayla tam olarak algılayamayacaklar, insan pratikleri zayıf olacak

    – Böylelikle 30’larına geldiklerinde iletişim ve insan ilişkilerinde zayıf olduklarından karşımızda sadece fonksiyonel ama yönetim gücü zayıf bir müdürler ordusu olacak

    – Y kuşağından sonra gelen yeni nesil Y’lerin altında çalışan olduklarından dolayı ilk başta baya zorlanıcaklar, ama olgunlaşmış ve daha mantıklı bir teknolojiyle yetiştiklerinden dolayı Y’lerin yerini, Y’lerin X’lerin yerini almasından daha kısa bir sürede alacaklar

    Reply
  3. 3

    Murat

    bir y nesil üyesi olarak (bu adlandırmaları kim yaptıysa garip)bu nesil çürük malesef. sağlam olanları ise çoktan abd yada ab kaçtı yada yoldalar.y nesil yeniliklere inanılmaz hızlı benimsiyor. dolayısıyla bu ülke onlara yetmiyor, ailesi yetmiyor, çevresi yetmiyor.tabuları inançları,atalarını, komik buluyor. aslında şu anda televizyonlarda dönen burası istanbul sloganlı reklamın diyalogları olayı özetliyor. yeni nesil markacı,ayakları yere basmıyor,bananeci.ekonomi,para,strateji,siyaset,misyon,vizyon,ülke,dil,din,yarın bunların anlamı yok.
    yine eskiler aranıcak olacak diye düşüyorum.
    saygılarımla.

    Reply
  4. 4

    Eğitişim Kariyer Enstitüsü

    Her neslin farklı özellikleri var ve X ve Y neslinin arasında her zaman bir uçurum varmış gibi lanse etmek hatalı ve eksik olur. İki neslin de iyi özelliklerini bir araya getiren şahıslar işte aranan liderler olacaktır. Tavsiyem gençlere iyi analiz edip kimliklerini sağlam oluşturmalarıdır.

    Reply
  5. 5

    Didem Çaglar

    Bende Murat’a bazı yerlerde katılıyorum. Belki aralarında elle tutulur olanlar vardır ama karşıma çıkanlar pek kof oldu nedense. Varsa bana da bir kaçını yollarmısınız? Ben şü yetenekli olanları yakalayabilmek istiyorum ama tek tükler galiba!!

    Reply
  6. 6

    Tibet

    Tanjan’ın dinazor benzetmesi çok doğru olmuş. Dinazorlar her nesilden olabiliyor ama benim izlenimim 47 ve ilerisi vahim durumda genellikle.

    Eğitişim, sen kimliğinle yazmayı denesen şirketinin promosyonunu yapmak yerine? Bu yorumları kim yapıyor mesela?

    Reply
  7. 7

    Erhan

    Eğitişim’den her zaman subjektif ve narrow yorumlar geliyor. Biraz kurumsal olsaydı bari. Selam Tibet!

    Reply
  8. 8

    Suat Ak

    Valla yeni rastladım bu bloga. Sağolun varolun. Hayat hikayenizi okuyunca yurt dışı deneyimli olduğunuza şaşırmadım. Buralarda kalmışlarla anlaşmak zor. Hayat ağır gelmiş.

    Reply
  9. 9

    soni

    bu y lere kriz yok anlaşılan. demek iş görüşmelerinde onlar seçici ve belirleyici olabiliyor ?!?! bulunmaz hint kumaşı mı aranıyordu da ben kaçırdım? BİRAZ ÜLKE GERÇEĞİNİ GÖRELİM.

    ne olursa olsun (y, x, xy ???) insanın yenilikçi ve uyumlu olması gerek. işe, teknolojiye, insana, çevreye… o zaman 70’inde de iyi iş çıkarırsın 20’inde de.

    Reply
  10. 10

    Erhan

    Uyumlu bir insandan sorgu en son beklenecek şeydir. Ülkenin gerçeği de çok uyumlu olduğumuzdur. 70’imizde de ülkeye sandıkta iş çıkarabiliyoruz. 🙂

    Reply
  11. 11

    Suat Ak

    Soni sen ya IKci ya da eski de kalmis bir yoneticisin tahmin ediyorum. Cok bariz duruyor.

    Reply
  12. 12

    Erhan

    Suat, Allah sonimizi verdi. Adam – kadın, yenilikçilikle uyumluluk aynı bünyede olması gerek diyor. :] Ben reçetesine 2-3 psikoloji kitabı yazıyorum, sen de konsultasyonu bu yönde veriyorsan.

    Reply
  13. 13

    Suat Ak

    Uyumdan mahvoluyor Türk insanım:)

    Reply
  14. 14

    Dilara

    Okuduğum en başarılı en etkili yazılardan. Bir konu ancak bu kadar başarıyla anlatılabilir. Kaleminize, düşüncelerinize, emeğinize, koçluğunuza…size sağlık. Bir gün tanışabilmek ümidiyle…

    Reply
  15. 15

    Sinan Torunoglu

    Fatmanur Erdoğan’ı yeni fark ettim ve yazılarını hayranlıkla okuyorum. Ben de 35 yaşından sonra gençler hakkında benzer bir heyecanı hissetmiştim. Hatta daha ileriye gidip yukarı yaştakilerin donukluğuna karşın gençlerin kıpır kıpırlığını çok sevmiş ve onları kendime bir tür “doğal müttefik” olarak görmüştüm.

    Benim bu konuda fark edebildiğim temel sorunlardan biri; gençlerle daha az gençlerin (yukarı yaştakilerin) arasındaki bilgi köprüsünün zayıflığı. Bu nedenle her genç kuşak kendi keşfini sanki çok yeni ve sadece kendilerine “ihsan edilen” bir “bilgi” sanıyor. Dolayısıyla Homer Simpson gibi her şeyi -keşiflerinin yeni olmadığı bilgisi dahil- yeniden keşfetmek zorunda kalıyorlar. Zaman ve kaynak kaybediyoruz. Öte yandan, yazıda da belirtilmiş zaten, gençliğin kendine odaklanmasını -orta yaşta değişmesi koşuluyla- çok doğal ve sağlıklı buluyorum.

    Reply
  16. 17

    webdenaldim

    Bencede çok güzel paylaşım emeğinize sağlık

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.