About the author

Related Articles

8 Comments

  1. 1

    Uğur Özmen

    Geleneksel medya kökenlilerin işe alınmaması konusunda aynı fikirdeyim. Ancak, sosyal medya kökenlilerin geleneksel medyayı bildiklerine hiç katılmıyorum.

    Büyük çoğunluğu basit “bütünleşik iletişim” kurallarından habersizler. Tek bildikleri sosyal medya olduğu için “tek aleti çekiç olan adam” misali, her iletişime “sosyal medya’dan yapılır” diye bakıyorlar.

    Arka arkaya gördüğümüz sosyal medya iletişim başarısızlıklarının nedeni de bu bilgisizlik.
    http://ugurozmen.com/pazarlama/sermayesi-cehalet-olanlar.

    Bence de CEO’lar hem kendi iletişimlerinden, hem de marka iletişiminden sorumludurlar. Bence de bu işi kurumun PR personeline bırakmamalıdırlar.

    Ama kesinlikle de sosyal medya uzmanına da bırakmamalıdırlar.

    Reply
  2. 2

    Yaşar Ateşsoy

    Günaydın, tebrikler.. Liderlik seminer ve eğitimlerimde, “başarılı lider iletişimi” bahsinde yararlanacağım -diğerleri gibi- “bereketli ve aydınlık” bir metin buldum:)
    Teşekkürler.. Kolaylıklar.. Saygılar..

    Reply
  3. 3

    Fatmanur Erdogan

    @ugur, evet sana katiliyorum sosyal medya yoneticilerinin butunlesik iletisim konusunda zayif olduklari konusunda. Aslinda benim soylemek istedigin sadece “basin” iletisimiydi burada ama net yazmamisim.

    Reply
  4. 4

    Afşın Avcı

    Öncelikle güzel yazı için teşekkürler hocam..

    Sosyal Medya yöneticilerinin geleneksel medyadan anladığı bölümünü okurken, aynı fikirde olmadığım konusunda bir yorum yazma ihtiyacı hissettim. Yazının sonuna geldiğimde Uğur Hocamın yorumunu gördüm. Benden önce davranmış:)

    Markalarla toplantılarda konuşurken hep şunu söylüyorum; sosyal medya, yeni bir kıta değildir. Pazarlama konusunda bildiklerimizi daha efektif kullanabileceğimiz, iletişimin daha hızlı ve ¨sosyal¨ olduğu bir demokrasidir.

    Dolayısıyla geleneksel taraftaki markalama, pazarlama, medya harcamaları gibi temel konularda yeterince bilgisi olmayan insanların bu yeni medyada başarılı olmaları çok mümkün değil. Bu insanların sektöre hizmet ettiklerini değil tersine, sektörün algısına zarar verdiklerini düşünüyorum.

    4P’yi dahi bilmeyen birini şirketinizin pazarlama bölümünde işe alır mısınız?
    Eğer bu kişiyi işe almıyorsanız, neden markanızın Facebook sayfası, sosyal medya iletişimi benzer bir kişinin kontrolünde? Markalara da bunu sormak lazım..

    Reply
  5. 5

    Fatmanur Erdogan

    Afsin merhaba, bu mesajını şimdi gördüm.

    Son soru çok yerinde olmuş.

    Diğer konuda sana katılmıyorum galiba. Çünkü geleneksel medya’nın işleyişini anlamıyor olmanın Sosyal Medya başarısına etki etmei bir sebep sonuç ilişkisi değil. Sosyal Medya’nın kendi bir dili var, kendi satın alma davranışı ve metrikleri var. Geleneksel medya’dan farklı bunlarda… Ayrıca başarılı bir sosyal medya kampanyası, geleneksel medyada ücretsiz yer alacaktır.

    Reply
  6. 6

    Mehmet Ortaç

    2013 yılının bu anlamda bir kırılma yılı olacağını düşünüyorum. Çünkü sosyal medya alanına verilen önem artıyor. Bu önem arttıkça pazarlama karması içerisindeki ciddi projeler de kendini göstermeye başlayacak. Bu işleri yapmak tecrübeli insanın harcı olacak. Dolayısıyla tecrübesiz ve pazarlama iletişimi nedir bilmeyen çok kişi elenecek.

    Reply
  7. 7

    Didem Parıltı

    Merhaba Fatmanur hanım, 2. tanımda anlattığınız gerçek liderler konusunda size katılıyorum. Ancak maalesefki iş dünyasındaki kalıplaşmış geleneksel yönetici modeli için 2. tanımdaki insanlar çok aykırı sizi uçta ve tehlikeli görüyorlar. Kurumsallığa son derece önem veren bir firma yöneticisi ile yaptığım görüşmede sorulan bir soruya 2. tanımı yanıt olarak vermiştim daha dorusu bilmeden kendimi ve çalışma tarzımı tarif etmiştim. Şimdi okuyunca verdiğim yanıtın 2. lider tanımı olduğunu gördüm. Görüşme sonucumu “olumsuz”. Hala yaratıcı dünceye ve düşünene sıcak bakamıyor gelenekselleşmiş kalıplar ile iş yürütmeye çalışıyoruz. Firmalar yenilikçi, yaratıcı değil herşeye rağmen geleneksel ve memur zihniyetli çalışanlar istiyorlar ya da enazından yöneticiler. Kaleminize yüreğinize sağlık.

    Reply
  8. Pingback: Dijital Stratejileri Nasıl Uyguladığınız Kurumunuzu Yansıtır | Mert M. Dumanoğlu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.