About the author

Related Articles

10 Comments

  1. 1

    Serbay (Theblognote)

    Haklısınız, hem aynı iş yerinde çok uzun yıllar bulunmak belki o iş yerinde uzmanlığı artırır ama bir süre sonra çoğu şeyi görülmemeye başlanarak iş körlülüğüne kadar gidebilir diye düşünüyorum.(Sadece tahmin bunu diyebilecek kadar tecrübem yok:))

    Reply
  2. 2

    Hüseyin Güneş

    Bende universiteye yerleşmeden önce bir matbaada çalışıyordum 5-6 yıl çalıştıktan sonra öğrenebilceğim son noktaya gelmiştim artık herşey rutin olmuştu benim için.(Öğrenebilceğim son nokta derken o şireketin imkanları doğrultusunda)Daha sonra bir müşterimizin refaransıyla şuan Türkiyede artık basın/yayın konusunda çok iyi noktaya gelmiş bir X şirketinde işe başladım ve burda -1-sene içinde kendime bir şeyler katarken aslında en önemlisi mutlaka bir universite okumak olduğunu anladım.
    Yani iş değişikliği sayesinde ruhumun aslında bu işte tatmin olmadığını anladım..Yani kısacası
    İş değişikliği sayesinde kendimle yüzleşme olanağı buldum ve çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum..

    Reply
  3. 3

    Uğur Özmen

    Eh be Hüseyin,
    Bir yandan “en önemlisi mutlaka bir universite okumak olduğunu anladım” diyorsun, bir yandan da (eski yorumlarda) üniversitelerde uygulama öğretilmiyor diye şikayet ediyorsun. Artık bunun üzerine gitmeyeceğim. 🙂

    Gelelim ana konuya, “İş Değiştiriyor Olmak Şirkete Bağlı Olmadığınızı Göstermez”. Bu konuda çok şey söyleyebilirim. Ne de olsa 15+ kere iş değiştirdim. (Bazıları zorunlu 🙂 olmuştu; bazılarını ben seçtim.)

    Aynı yerde 30 yıl çalışanlar, genelde bağlı değil korkak oldukları için oradadır. Maceraya atılmak, kendilerini sınamak istememişlerdir. “Şunun şurasında emekliliğime 5 yıl kaldı” diyenleri görmüşümdür. (En uzun çalıştığım yerde, 5 seneyi geçebildim) Yani sıkılmadan sabırla geçecek bir 5 sene…

    25 yıldan beri aynı bankada çalışan kişinin 15 yıldan beri çalışana “sen daha yeni geldin. Bilmezsin” dediğini de gördüm 🙂

    Aynı işyerinde uzun süre çalışmak “mesleki uzmanlığı artırmaz”, iş yerindeki “iç dengeler uzmanlığını artırır”. İyi birşey midir? Bilemem. Hiç o kadar uzun kalamadım.

    Reply
  4. 4

    Hüseyin Güneş

    Uğur Hocam,
    O anki pisikolojik durumum öyleydi..
    Biraz isyan ettim…

    Reply
  5. 5

    Fatmanur Erdogan

    Ugur bey, yorumunuzu tebessümle okudum. Harikasınız!

    Reply
  6. 6

    Tuncay Tuncer

    henüz kariyerimin başındayım..okuduklarım, dinlediklerim ve gözlerim bana şunu söylüyor.. işyerin ile duygusal bağlar kurma.. İnsan bu dünyaya yeni bir şeyler öğrenmek, bilmek, tanışmak için yani kendisini olabildiğince geliştirmek için geliyorsa eğer, o zaman buna uygun olarak mümkün olduğunca farklı görüşleri, farklı ortamları tadabilmeli.. 3 sene makul süre diye düşünüyorum…

    Reply
  7. 7

    engin

    firmadan neden ayrıldın sorusuna makul ve tatmin edici bir cevap bulmadıktan sonra ayrılmamak lazım

    Reply
  8. 8

    Fatmanur Erdogan

    @engin– “firmadan neden ayrıldın” sorusunun cevabını bulmaktan ziyade, “bu firmada kalmak beni hedeflerime yaklaştırıyor mu?” sorusuna cevap aramanın daha uygun olduğu görüşündeyim.

    Reply
  9. 9

    Fatmanur Erdogan

    @Tuncay: Sana kesinlikle katılıyorum görüşlerinde. Şirketler profesyonel ortamlardır. Duygusal değil. “bottom line” için ne gerekiyorsa, o yapılır.

    Reply
  10. 10

    Emre Alagöz

    Fatmanur Erdogan says:

    “Harvard Psikoloji profesörü Daniel Gilbert, bir şeyi deneyene kadar o işi beğenip beğenmeyeceğimizi bilemediğimizi söylüyor.”

    Kendini tanımak, düşünüp taşınarak değil, eylemle öğrenilir. Görevinizi yapmak için çabalayın, çok geçmeden hangi mayadan yapıldığınızı keşfedersiniz.

    Johann Goethe

    Görünüşe bakılırsa Goethe elini biraz daha çabuk tutmuş:)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.