About the author

Related Articles

6 Comments

  1. 1

    Aslı Tayçu

    Paylaşımınız için çok teşekkür ediyorum Fatmanur hanım.

    “Unutmayın, sadece uyumlu çalışmaya odaklanmış çalışanlardan yaratıcılık ve gelişim bekleyemezsiniz.” Sözünüzü biraz daha açabilir misiniz ?
    Sevgiler ve saygılar..

    Reply
  2. 2

    Selin Yetimoğlu

    Fatmanur Hanım, yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum.
    Aslı Hanım’ın bahsettiği cümlenin içeriğinin “Aman sorun çıkarmayayım bana ne söyleniyorsa onu yapayım” diyen çalışanlar kurumu ve çevreyi geliştirici fikir üretmeden sadece görevlerini yerine getirmekle meşgul olurlar olduğuna inanarak size sonuna kadar katılıyorum.
    Yeni paylaşımlarınızı merakla bekliyorum.

    Sevgilerimle,,

    Reply
  3. 3

    Fatmanur Erdogan

    @Asli merhaba,

    Calistigimiz kuruma kultur olarak belli dozda uyumlu olmamiz, yaratici fikirlerimizin kabul edilmesi icin onemlidir. Yaratici insan kisilik olarak surekli sorgulayan ve statukoya bagli hareketten uzak davranma egilimindedir. Bu da gruba uyumun (yani sevilmeme, begenilmeme ve dislanmayi goze alabilmek)yaratici kisilikler icin zaman zaman ikinci planda kalabilmesi anlamina gelir.

    Harvard, belli dozda uyumun oneminden su makalesinde bahseder. http://hbr.org/2012/03/to-drive-creativity-add-some-conformity/ar/1

    Kurum kulturune cok aykiriysaniz, basarili da olsaniz, cevre sartlari basarili olmaniza izin vermez. Bunun ornekleri dunyada oldukca fazla.

    Ayrica, grup uyumu icin bilinen en onemli deneylerden biri de Asch deneyidir. Seyretmeni oneririm.

    Senin dusuncelerin nedir?

    http://www.youtube.com/watch?v=iRh5qy09nNw

    Reply
  4. 4

    Fatmanur Erdogan

    @Selin

    Yaklasimin dogru. Uyumun bir diger boyutu da dedigin sekilde oluyor. Begenilmek, gruba ait olmak, gelistirmek ve degistirmekten daha oncelikli.

    Reply
  5. 5

    Ekrem Hk.

    Bizim ülkemizin en önemli sorunlarından birisi militer düzen ve bu düzenin toplumun zihnine işlediği yapıdır. Firmalarımızda birbirimizi anlayamamamızın ana sebebi; şirket kültürümüzün otoriteye dolayısıyla alt-üst ilişkisine fazla önem vermesi, hep bu sebeplerden dolayıdır.

    Reply
  6. 6

    ESRA DOĞAN

    İnsan odaklı kurum anlayışını ve bu anlayışın gerektirdiklerini yüzde yüz benimseyebildiğimizi söylemek mümkün olmasa da, bu konuda gelişme gösteriyoruz sanırım.

    2009 yılında yapılan bu araştırmada Türkiye sondan 3. sırada yer alırken; Randstad’in 2012 yılının ikinci workmonitor raporuna göre Türk çalışanların iş memnuniyetinde geçen yıla göre önemli bir artış gözlendi. Rapor, Türk çalışanların iş memnuniyetinin yanı sıra motivasyon düzeylerinin de hayli yüksek olduğunu söylüyor.(http://www.on5yirmi5.com/genc/haber.94004/iyi-bir-maas-mi-zevkli-bir-is-mi.html)

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.