About the author

Related Articles

5 Comments

  1. 1

    Uğur Özmen

    Eğer geçişte MBA yapmışsanız, şu yazıyı okuyun: http://www.ph.com.tr/smj/bulten/Temmuz_08/mba.html

    Eğer MBA yapmayı düşünüyorsanız, okumayın. Moraliniz bozulabilir. Ne de olsa MBA (bence) geçmiş bir yönetim kültürünün öğretisidir.

    Reply
  2. 2

    Çağdaş Gümüş

    Fatmanur hanımın özellikle ilk paragraftaki görüşüne katılıyorum. Bunu bizzat ben yaşadım. Üniversite ortamından uzak kalmak ve iş hayatında uzmanlaşmak ben de gittikçe artan bir demotivasyon unsuru oldu. Kendimi gittikçe eskiyen ve yakında bir kenara atılacak ayakkabı gibi hissetmeye başladım. MBA yapmaya başlayarak en azından bu bakış açısından doğru birşey yaptığımı sanıyorum. Şu anda yeni birşeyler öğreniyor olmanın hazzı, motivasyonumu da artırdı.

    Sayın Uğur Özmen’in refere ettiği MBA’in işlerliği konusundaki yazı hakkında çok ahkam kesecek bir işletmecilik geçmişim yok. Ama şu anda devam ettiğim MBA programının bana iş ve ekonomi hayatını okumada çok faydası olduğunu söylebilirim. Teknik olan yanımın yanına şimdi sosyal yanım eklendi.

    Reply
  3. 3

    Uğur Özmen

    Aslında dikkatli olmalıyım. Ne de olsa, MBA’de ders veren bir hocayım. 🙂

    Fatmanur hanımın görüşlerine ben de katılıyorum. Neden MBA yaptığını bilmeden, birilerinin dolduruşuna gelerek, araştırma yapıp okulu seçmeden “MBA diploması” almak için 2 sene harcanmaz. “Nereye gideceğini bilmeyene, hiç bir yol yardımcı olamaz”

    Okulların bazılarında dersler gerçek örneklere yeterince yakın olmayabiliyor. Bu noktada sizin ne istediğinizi bilmeniz önem kazanıyor. Derslerde hocaları zorlayın. Onların anlattıkları ile yetinmeyin. Kendiniz de, küçük oluşumların büyük şirketleri satın aldıkları olguları analiz edin. (Şunu da unutmayın, az sayıda “başarı öyküsü” varsa, çok sayıda hüsran ve hicran var.)

    Elbette MBA yapın. Derse gelin, benimle tartışın…

    Şimdi oldu galiba… (Komedi Dükkanı’na mı benzedi? Eyvah, Fatmanur hanımı kızdırmayayım 🙂

    Reply
  4. 4

    fırsat maliyeti

    Güzel bi yazı olmuş elinize sağlık. Ancak ilk paragraflarınız bana birden kendi fakültemi hatırlattı. Pek dediğiniz ortam bulunmasada yine öğrenci olmak güzel.Belki de farklılık fakültelerden kaynaklanmakta. Malum ülkemize hatrı sayılır sadece bir kaç üniveriste var. Eğer bunlardan brinde okumuyorsanız iş başa düştü demektir. Bir kaç puan geriden başlanan bir kariyer…

    Reply
  5. 5

    Uğur Özmen

    Sevgili Fırsat Maliyeti,

    Eskiden işveren pozisyonunda idim. Şimdilerde okulda ders vermek ve bloglarda ukalalık yapmak ile 🙂 zaman geçiriyorum.

    Eleman aldığım dönemlerde şunu öğrendim. İyi bir okul ancak iyi bir toprak ile birleşince anlamlı oluyor. Aksi durumda “Eğitim cehaleti alır, eşklik baki kalır” sözü daha da kuvvetleniyor. “Ben bu okulda 4 yıl boyunca boşuna okumadım” diyenler, daha mezun olur olmaz herşeyi bilenler, pazar dinamiklerini anlamaya çaba bile sarfetmeden ahkam kesenler…

    Uzunca bir süre, şöhretli okullardan mezunları (en şöhretlilerden birinden mezun olmama rağmen) işe almadım. Onlar her şeyi bilerek mezun oldukları için işi öğrenmiyorlardı. Diğerleri ile harikalar yarattık.

    Özetle sen iyi isen, toprak iyi ise, okul engeli kısa sürede aşılıyor. Yeter ki okulun verdiklerini hakkıyla öğrenmiş ol.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.