About the author

Related Articles

17 Comments

  1. 1

    Emre

    Merhabalar Fatmanur Hanım,

    Konuyla ilgili olarak aklıma takılan bir soruyu sormak istiyorum izninizle.

    Sizce, iyi planlanmış bir kariyer hedefini, ilgili şirketlerin insan kaynaklarına doğru bir şekilde yansıtabilmek, karşı tarafta ne istediğini bilen, kararlı bir kişi olduğumuza yönelik bir izlenim bırakmaz mı? Ve böyle bir izlenimin bize, az da olsa, olumlu geri dönüşleri olamaz mı?

    Reply
  2. 2

    Fatmanur Erdogan

    Hayır bırakmaz.

    İşe alımdan sorumlu yönetici adayın kariyer hedefini neden dikkate alsın? İşe almış olduğu bir kişinin kariyer hedefi elbette yönetici için önemlidir ama iş kapma aşamasında en önemli olan yöneticinin kendi hedeflerine ulaşmasını sağlayacak birini bulabilmesidir. Bu yüzden kariyer hedefi yazıp CV’de yer doldurmaktansa, cover letter yazıp iş ilanında aradıkları kişinin neden siz olduğunuzu anlatmanız daha etkin olacaktır.

    Reply
  3. 3

    Emre

    Teşekkür ederim bilgilendirme için.

    Reply
  4. 4

    Faruk

    selam,

    yeni mezun adaylarin kariyer hedefi yazmasini dogru buluyorum.yazanlar en azindan “her işi yaparım”cılardan ayrılıyor.

    iyi gunler,

    faruk

    Reply
  5. 5

    Fatmanur Erdogan

    Merhaba Faruk,

    Evet, yeni mezunların kariyer hedefi yazması uygun olur. Ama yeni mezunların yazdıkları kariyer hedeflerine baktığımda, nasıl yazılması gerektiğini bilmediklerini görüyorum. Dolayısıyla, kariyer hedefi yazmanın sebebi kendi yeteneklerinizin şirkete ne kazandıracağını anlattığı sürece işe yarıyor. Yoksa, “büyük bir kurumsal şirkette pazarlama alanında yükselmek istiyorum” size yarar sağlamıyor, sizi ayrıştırmıyorda. Aynı yanlışı yapan bir dolu mezunla sizi aynı kefeye atıyor.

    Reply
  6. 6

    bilisim

    Fatma nur hanım
    hangi görüşmeye gitsek kariyer hedefimizle ilgili bir soru geliyor.

    Reply
  7. 7

    bahar

    Blogunuzu inceledikten sonra yeni mezun ve tecrübesiz olduğum için değil özgeçmişimde yaptığım hatalardan dolayı iş görüşmelerine çağırılmadığımı anladım. Önyazı konusunda daha hassas olmalıyım sanırım. Teşekkürler.

    Reply
  8. 8

    selçuk

    biz neler kacirmisiz da haberimiz yokmus..paylas1m icin tesekur ederimde.bilisim adl1 sahsin söyledigi nereye gitsem kariyer hedefin ne diyolar :S artik bende s1k1ld1m bu durumdan ve hala issizim neden gercekten yanlis cv yazisimizmi yoksa bizdemi sorun var yazmakda bile zorlanir oldum issizlik psikoloj_sinde ……

    Reply
  9. 9

    Fatmanur Erdogan

    Merhaba Selçuk,

    CV üzerinde kariyer hedefi yazmak anlamsız. Ama iş görüşmesinde sorulması gayet doğal. Dolayısıyla bir hedefinizin, vizyonunuzun, hayainizin olması ne istediğinizi bilen biri olduğunuzu gösteriyor. Eh, aynı soruyu size soran kişiye sorsanız, var mıdır acaba hedefleri? Bilemiyorum:) Önemli de değil. Önemli olan, sizin cevabınızı beğeniyor olmaları!

    Sana iş arayışında başarılar diliyorum. Umarım kısa bir süre içinde aradığın gibi bir iş bulabilirsin. Bol şanslar,

    Reply
  10. 10

    selçuk

    size içtenlikle abla demek istiyorum.son zamanlarda bana verilen en mantikli cevab1 aldim..sitenizden hem ing hem turkce cv lere bakt1mda nebilim cok ger1deyiz sanki..bende ilgilendiginiz ve cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.sizden daha cok sey ögrenicez gibi.ii cal1smlar..

    Reply
  11. 11

    Hasan Özmen

    Fatmanur hanım merhabalar, bu yazınızda özetle şirketlerin bizim hedeflerimizle çok ilgilenmediğinden bahsetmşisiniz?
    Peki CV’deki hedefimizi şirkete değer katmak olarak belirtsek doğru bir adım atmış olur muyuz sizce?
    Örneğin”Adding value to the company with creative marketing activities and contributing to marketing team by utilizing my analytical and communication skills.” gibi cir objective sizce nasıl olur?

    İyi çalışmalar.

    Reply
    1. 11.1

      Fatmanur Erdogan

      Selam Hasan, Şirkete değer katmıyorsan zaten anlamsız olurdu. Ingilizcesi ise çok ağdalı olmuş. objective yerine cover letter yaz ve o katmayı düşündüğün değeri nasıl katacağını anlat o zaman olur.

      Reply
  12. 12

    Hasan Özmen

    Cevap için teşekkür ederim.

    Reply
  13. 13

    emrullah caniksiz

    çok acımasızsın fatma hanım

    Reply
  14. 14

    mavis can

    Merhablar.Ben rusyada okuyup 6 aydir mezunum,dusunmekteyim Kariyer kisima soyle birsey yazmak ne kadr mantikli(Gelecekte firmaniz ve ben Bir Ermanilicak olmak)

    Reply
  15. 15

    hale güleç

    fatmanur hanım merhabalar ..
    ben malzeme mühendisliği yeni mezunum ve benden şuana kadar dört şirket cv istedi bir kaç haftadır da araştırıyorum işe alımımın olması için cv şartmış en doğru şekilde yazmak istiyorum bana öneriniz var mı acaba .
    kolay gelsin …

    Reply
  16. 16

    Fatmanur Erdogan

    Selam Hale,

    En onemli onerim kariyer net gibi sirketlerin sitelerinde doldurdugunuz cv leri yollamamaniz olur. Bu sirketlerin ana musterisi kurumlardir, aday degil.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.