About the author

Related Articles

6 Comments

  1. 1

    Banu

    Selam

    Baslik oyle ki ben Turkiyede cok ciddi bir sekilde kariyer konusunda hep ayni seye takildigimizi farkettim. Meslek degistirmek yeni farkedildi, parttime hala yetersiz,Kariyer Coach.unun ne oldugunu bilmeyip bolum acan IK sirketleri cikti, ki uluslararsi alanda yetkin degiller, tikaniyorlar, ve en onemlisi meslegini sevmeyip ne istedigini bilmeyen hatta ve hatta en kotusu konsantre olamayan birine ne diyebilirsiniz bu kisilere ilac cozumu kim bulabilir, puzzle gibi bir Cv.yi yada ?

    Ben su anda yurtdisinda dunyanin en zor mesleklerinden birini para icin yapiyorum, icinde hersey var, sevmiyorum ama yapmak istedigimi bulana kadar devam etmek zorundayim. Turkiyeye donuyorum tatil icin, biraz cevre yapmak icin fuarda is bakiyorum, bir universiteliden daha iyi ingilizce konusuyorum ama yas ve unv.mezunu degilim diye kabul edilmiyorum. Sekilcilikten baska birsey degil ! Biz bu yuzden kaybediyoruz ya zaten. Nasil insan taniyip ogrenicem o zaman ? Aslinda meslek danismani olasim geldi ama unv. mezunu degilim ve Turkiyede bu konuda gercekten buyuk bir acik var.

    Tavsiyenizi bekliyorum.

    Reply
  2. 2

    Fatmanur Erdogan

    Merhaba Banu,

    Hayat eşit şartlarda gelişmiyor. Bana kalırsa farkına varmamız ve kabul etmemiz gereken ilk konu bu. Şekilcilik hayatın her noktasında karşımıza çıkabiliyor…sadece iş görüşmelerinde değil. Insanlar farklı eğitim, bilgi ve tecrübelere sahipler.

    Üniversite mezunu olmayip da Harvard mezunlarına taş çikartacak nitelikte girişimcilere rastlıyoruz. Üniversite mezunu olmamak, yada mezun olup da Harvard’lı olmamak kişinin kendi önüne koyduğu engellerdir, başkalarının değil…

    Reply
  3. 3

    murat

    Sayın ERDOĞAN;
    Banu arkadaşımıza son derece katılıyorum.Amaç o iş için en uygun olan kişiyi seçmek ise bu üniversite mezunu olmak yada olmamak bence hiç bir anlam ifade etmiyor.Önemli olan o işin doğru koşullar altında kimin daha iyi yapacağı durumudur.Ben bir üniversite mezunu olarak şunu da söyleyebilirim ki o kadar boş üniversite mezunu insanlar var ki akıl almıyor.Yanlız suç sadece onlarda değil sanırım suş biraz da eğitim sisteminin çarpık oluşudur.Ama sizizn son yazdığınız;
    Üniversite mezunu olmamak, yada mezun olup da Harvard’lı olmamak kişinin kendi önüne koyduğu engellerdir, başkalarının değil… sözüne katılıyorum fakat insanların bazen imkanları dahilinde hareket etme zorunluluğu var veya diyelim ki evet üniversite mezunu değil bir şekilde okumamış veya okuyamamış olabilir insan ama bu demek değil ki diğer bir insandan iş anlamında üstün olsa dahi üniversite mezunu olmadığı için işe alınmaması bence çok çok saçma birşey olarak düşünüyorum.
    SAYGILARIMLA…

    Reply
  4. 4

    Pınar

    Merhaba
    Benim durumum da bu tam olarak ne istediğini bilmemeyle örtüşüyor aslında.Odtü mezunuyum ve bir ilaç şirketinin ruhsatlandırma biriminde çalışıyorum.Şirket Türkiyede sayılı şirketlerden ve çalışma saatleri falan çok rahat ama ben hiç mutlu değilim.
    Daha hareketli bir iş istiyorum ama hangi sektör hangi departman inanın kestiremiyorum.Karar verdiğim anda önyazımı yazmaya başlamalıyım

    Reply
  5. 5

    Fatmanur Erdogan

    Umarım aradığını en kısa sürede bulursun Pınar…

    Reply
  6. 6

    Selçuk

    “Üniversite mezunu olmamak, yada mezun olup da Harvard’lı olmamak kişinin kendi önüne koyduğu engellerdir, başkalarının değil…”

    Süper… Bunu bir yerlere kaydetmeliyim…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2018 @ Tasarım ve Kodlama Albatros ♥ Tasarım'a Aittir.